GündemSiyasetTürkiye Gündemi

İNCE “RAKİP OLMADIM SÖZÜMDE DURDUM”

CHP’nin 24 Haziran’daki Cumhurbaşkanı Adayı İnce, “Kılıçdaroğlu’na Rakip olmadım, sözümde durdum. Ben kendisine yemekte ‘kurultayı toplayalım, siz aday olmayın’ dedim. Yarışalım demedim ki.” dedi.

CHP’nin 24 Haziran’daki Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na rakip olmadığını ve sözünde durduğunu belirterek, “Ben kendisine yemekte ‘kurultayı toplayalım, siz aday olmayın’ dedim. Yarışalım demedim ki. Bir memleket meselesini konuşuyoruz burada. Şartlar değişti. Sayın Baykal istifa ettiğinde evinden çıkarken Sayın Kılıçdaroğlu, ‘Ben genel başkanlığa aday değilim’ dedi. Sonra ne oldu? Aday olmak zorunda kaldı.” dedi.İnce, CNN Türk‘te katıldığı canlı yayında soruları yanıtladı.“24 Haziran seçim gecesine ilişkin” iddiaların sorulduğu İnce, “Seçim gecesi neden ortaya çıkmadım? Bir, televizyonlar kaybettiğimi söylüyor, iki partinin genel başkan yardımcısı ikinci tura kaldığımı söylüyor.

Benim elimde veriler yok, veriler genel merkezde. Sayın Karamollaoğlu, Sayın Akşener, Sayın Kılıçdaroğlu çıktı mı? Çıkmadı. Ben o gece çıksaydım, o gün de bir cümlem tırnakla kesilecekti ve bu sefer onun üzerinden yüklenilecekti.” yanıtını verdi.Bir oyun oynanarak, yıpratılmak istendiğini savunan İnce, “Bu oyunun çok fazla taraftarı var. Parti içi saiklerle, yarışlar nedeniyle buna oyuncu olan, figüran olan vardır tabii ki.” ifadesini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu