Dünyadan HaberlerGündem

İsrail Saldırıları Şifa Hastanesi’nde İnsanlık Dramına Yol Açtı

İsrail ordusu, Gazze'deki sivillerin tek sığınağı olan hastaneleri de vurmaya devam ediyor. İsrail son olarak Şifa Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesi ile doğumhaneyi hedef aldı.

İsrail Saldırıları Şifa Hastanesi’nde İnsanlık Dramına Yol Açtı

Israil Saldirilari Sifa Hastanesinde Insanlik Dramina Yol Acti 1

Gazze’deki Şifa Hastanesi, İsrail ordusunun hedef aldığı saldırılarda büyük bir insanlık dramına sahne oluyor. Son olarak hastanenin yoğun bakım ünitesi ve doğumhanesi vurularak, yenidoğan bebeklerin hayatı tehlikeye girdi. Elektrik kesintileri ve yakıt sıkıntısı nedeniyle hastanedeki kuvözlerin çalışmaması sonucunda prematüre 2 bebek yaşamını yitirdi.

37 Bebek Risk Altında

Gazze’deki en büyük tıbbi kompleksin müdürü Muhammed Ebu Selmiye, hastanede kuvözleri çalıştıracak yakıtın tükenmesi nedeniyle 37 bebeğin daha hayatını kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Elektrik kesintileri nedeniyle hastanenin düşük sıcaklık ve oksijen yetersizliğiyle mücadele ettiğini, ancak bu koşullar altında bebeklerin yaşama şansının azaldığını ifade etti.

Israil Saldirilari Sifa Hastanesinde Insanlik Dramina Yol Acti 2

Kuvözlere İhtiyaç Var

İsrail’in şiddetli saldırıları altında kuşatılan hastane, Kızıl Haç ile tahliye girişimlerinde bulunsa da belirsizlik nedeniyle bu çabaların sonuç vermedi. Ebu Selmiye, “Kızıl Haç ile iletişime geçip onlardan koruma talep ettiğimizde, bize bebekleri bir saat içinde başka bir yere taşımamız için izin verdiler” dedi ancak bu çıkışın güvenliği için ambulanslar ve kuvözlere ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Bebeklerin Ebeveynlerinin Talepleri Reddediliyor

Şifa Hastanesi’nde tedavi gören prematüre bebeklerin ebeveynleri, çocuklarının güvenliği için uluslararası kurumlara ve Kızıl Haç’a başvurarak yardım talep ediyor. Ancak İsrail ordusu, yardım tekliflerini reddediyor ve bebeklerin başka bir hastaneye taşınmasına yardımcı olmayı reddediyor.

Bu trajik olaylar, bölgedeki çatışmanın siviller üzerindeki yıkıcı etkilerini bir kez daha gözler önüne seriyor. Uluslararası toplum, acilen barışçıl bir çözüm bulunması ve sivillerin güvenliğinin sağlanması konusunda harekete geçmeye çağrılıyor.

Kaynak: AA

İsrail Saldırıları 37. Gününde de Şiddetini Artırarak Devam Etti

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu