Dünyadan HaberlerGündem

İsrail Soykırımla Yargılanacak

Güney Afrika'nın İsrail aleyhine açtığı soykırım davasında Uluslararası Adalet Divanı (UAD), İsrail'in Gazze'deki askeri operasyonlarını durdurma talebiyle ilgili önemli bir karara vardı. UAD Başkanı ABD'li Yargıç Joan Donoghue, mahkemenin aldığı kararı kamuoyuna duyurdu.

İsrail Soykırımla Yargılanacak

Israil Soykirimla Yargilanacak 1
İsrail Soykırımla Yargılanacak

İsrail’e Çağrı: Gazze Operasyonları Derhal Durmalı

Uluslararası Adalet Divanı (UAD), Güney Afrika’nın İsrail’e yönelik açtığı soykırım davasında İsrail’e çağrıda bulundu. Donoghue, İsrail’in Gazze’deki askeri operasyonları derhal durdurma, sivil can kayıplarını önleme ve soykırımı engelleme yükümlülüğüne hükmetti.

Mahkeme Kararı: İsrail’in İhlalleri “Makul Seviyede İspatlandı”

UAD Başkanı Joan Donoghue, mahkemenin Güney Afrika’nın İsrail aleyhine ileri sürdüğü iddiaları “makul seviyede” ispatlandığına hükmetti. İsrail’in Gazze’ye yönelik askeri operasyonlarının, sivil can kaybına, altyapı yıkımına ve yerinden edilmelere neden olduğu belirtilerek, İsrail’in Soykırım Sözleşmesi çerçevesindeki yükümlülüklerini ihlal ettiği vurgulandı.

Israil Soykirimla Yargilanacak 2
İsrail Soykırımla Yargılanacak

UAD Başkanı: Gazze’deki Durum “Acil Tehlike” Oluşturuyor

Donoghue, Gazze’deki insanlık trajedisinin boyutunun UAD’nin dikkatini çektiğini ve devam eden can kayıpları ile insanların acılarından derin kaygı duyduklarını ifade etti. Filistinlilerin Soykırım Sözleşmesi kapsamında etnik ve dini bir grup olarak değerlendirilebileceğine dikkat çeken Donoghue, Gazze’deki durumun “acil tehlike” oluşturduğuna hükmetti.

Son Karar: İsrail’e Gazze Operasyonlarına Son Verme Yükümlülüğü

UAD, Güney Afrika’nın açtığı soykırım davasında İsrail’e verdiği kararda, “İsrail Devleti, Gazze’de yürüttüğü askeri operasyonları derhal durmalı” talebine hükmetti. İsrail’in Gazze sakinlerine yönelik öldürme, saldırı ve yıkımla ilgili her türlü eylemden kaçınması ve soykırımı önlemek için tüm tedbirleri alması istendi.

Haber: AA

İsrail Basınında Türkiye İçin Yeni İddia!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu