Dünyadan HaberlerGündem

İsrail’de Halk Erken Seçim İçin Sokaklarda

On binlerce kişiden erken seçim çağrısı

İsrail’de Halk Erken Seçim İçin Sokaklarda

on binlerce kişiden erken seçim çağrısı

İsrail’in işgali altındaki Kudüs’te on binlerce kişi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hükümetini protesto ederek erken seçim çağrısında bulundu. İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarının başlamasından bu yana düzenlenen en büyük protesto olarak nitelendirilen gösteride, İsrail parlamentosu (Knesset) önünde toplanan göstericiler, ellerinde İsrail bayraklarıyla sık sık “Şimdi seçim” sloganları attılar. Göstericiler ayrıca, zorunlu askerlik hizmetinin tüm halka eşit şekilde uygulanması çağrısında bulunarak, ultra-Ortodoks Yahudi ilahiyat öğrencilerinin zorunlu askerlik hizmetinden muaf tutulmasına da tepki gösterdiler.

Israilde Halk Erken Secim Icin Sokaklarda 2

İsrail basını, bu protestonun Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılar başladığından bu yana düzenlenen en büyük protesto olduğunu belirtti. Protestoya katılan 74 yaşındaki Nurit Robinson, hükümeti tam anlamıyla bir başarısızlık olarak nitelendirerek, “Bizi uçuruma sürükleyecekler” ifadelerini kullandı.

Israilde Halk Erken Secim Icin Sokaklarda 1

Bu protesto, İsrail’de hükümet politikalarına yönelik artan bir muhalefetin bir göstergesi olarak değerlendirilmektedir. Netanyahu hükümetine karşı artan eleştiriler, ülke içinde siyasi gerilimi tırmandırmakta ve hükümetin geleceği konusunda belirsizlikler yaratmaktadır.

İsrail Dışişleri Bakanı’ndan CHP Paylaşımı

İha

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu