GündemSiyaset

İSTANBUL SEÇİMİNİN KADERİNİ BALIKESİR Mİ DEĞİŞTİRDİ?

CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, İstanbul’dan döner dönmez basın açıklaması yaptı. Balıkesir’den 6 bin seçmenin İstanbul’a ulaşımını sağladıklarını söyleyen Başkan Sarı, Balıkesir’in İstanbul’a en fazla seçmen taşıyan il olduğunu dile getirdi.

Dsc2377

İstanbul seçimlerinin demokrasi mücadelesi olduğunu söyleyen CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, “Arzu etmiş olduğumuz, emeğimizin karşılığı olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın mazbatası dün halkımızın iradesiyle yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na verilmiştir. Hepimize hayırlı olsun. Bu bir demokrasi mücadelesiydi. 23 Haziran’da yapmış olduğumuz seçim bir belediye başkanlığı seçimi değil, bunun da ötesinde bir demokrasi mücadelesiydi. Bu demokrasi mücadelesi için hepimiz büyük bir emek verdik. Bu mücadele Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlatmış olduğu adalet yürüyüşüyle başladı. Bu yürüyüşle birlikte ülkemizdeki haksızlık, hukuksuzluk ve adaletsizlik nedeniyle kaygı duyan toplumumuzun her bir kesimi bir araya geldi” dedi.

“BALIKESİR İSTANBUL’A EN FAZLA SEÇMEN TAŞIYAN İL”

Başkan Sarı, “Biz de Balıkesir olarak İstanbul seçimleri için çok çalıştık ve önemli bir katkı sağladık. Bayram döneminde İDO seferlerinin olduğu bölgelerde broşürlerle vatandaşlarımızdan destek istedik. Susurluk’ta yine ilçe örgütümüz bayrama gidenlere, Ekrem İmamoğlu ile ilgili broşürler ve tanıtımlar yaptılar. Seçim günü yaklaştığında İstanbul’a gidecek olan ama maddi durumu olmayan seçmenlerimizin hiç birinin başvurularını karşılıksız bırakmadık. Balıkesir Türkiye’de bu anlamda en fazla seçmenin ulaşımını sağlayan il oldu. Buna da katkı sunan tüm ilçe başkanlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Dsc2359

“İSTANBUL’A BALIKESİR’DEN 6 BİN SEÇMEN GİTTİ”

Balıkesir’de önemli bir başarı sağladıklarını söyleyen CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, “Bunun yoğunluğu körfez bölgesindeydi. Tatilci olup bölgemize gelen ve dönecek olan seçmenlerimizin yoğun bir talebi vardı. Balıkesir’den yaklaşık 150 büyük araç ve 3 tane gemiyle takribi 6 bin seçmenimizin İstanbul’a ulaşımlarını sağladık. Götürdük ve aynen geri getirdik Balıkesir’e.Bu süreçte finansmanı bu mücadeleye inanmış gönüllüler ve bağışçılarla karşıladık. 50 lira, bin lira, 10 bin lira, 100 bin lira veren vatandaşlarımız oldu. Hepsi katkı sundu. Biz devletin bütün imkanlarına rağmen halkın imkanlarıyla mücadele ettik. Bu zafer halkın zaferiydi” ifadelerini kullandı.

“ŞİLE’DE GÖREV ALDIM”

İstanbul seçimlerinde Şile’de görevlendirildiğini söyleyen Başkan Sarı, “Ben Şile’de görevlendirildi. Şile’de tam bir Kuva-yi Milliye mücadelesi verdiğimizi içinde yaşayarak gördüm. Uşak’tan her sandık için görev almış 46 avukat arkadaşımız geldi. Sandıkların başında halkımızın oyunu korudular. Her köyün, her sandığın başında bir avukat yer aldı. Türkiye’nin dört bir köşesinden bir araya gelmiş, ortak bir hedef uğruna mücadele ettik ve başarıyı birlikte kazandık. Esas başarı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın kazanılması değildi. Esas başarı milletimizin bir araya gelmesiydi. Kuva-yi Milliye ruhunun yeniden hayat bulabilmesiydi. Bu ruhu asla kaybetmeyeceğiz. Gazi Mustafa Kemal tam da bu ruhla Cumhuriyeti kurdu” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu