GündemEkonomiİlçe Haberleri

İSTİHDAM VE GÖÇE ÇARE

Dursunbey Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırımlar Ramazan ayında da  sürmeye devam ediyor. İlçeye istihdam sağlamasının yanı sıra önemli bir kalkınma aracı olacak OSB’yi çok önemsediklerini belirten Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, “OSB’de müjdeler vereceğiz” dedi.

Dursunbey’de binlerce gence iş kapısı olacak ve büyükşehirlere göçü durdurması hedeflenen Organize Sanayi Bölgesi’ne talep her geçen gün artıyor. Geçtiğimiz dönemde yapılan bakım ve onarım çalışmalarının ardından yer tahsisleri başlayan Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan’ın İstihdam ve Göç’e çare projeleri arasında yer alan ve geçtiğimiz dönemde önemli bir yol kat edilen OSB’de çalışmalar aralıksız devam ediyor.

FİRMALAR YER TALEBİNDE BULUNUYOR

Ramazan ayında da Dursunbey Organize Sanayi Bölgesi’ne rağbet artıyor. Erdil Akü’nün ardından  Bandırma’da faaliyet gösteren CMAK A.Ş. FULLYEM ve FLAKE firması da 10 bin metrekare yer talebinde bulundular. Bu kapsamda firma ön başvuruyu yapmış oldu.

BANDIRMA’DAKİ FABRİKA DURSUNBEY’E GELECEK

Bandırma’da faaliyet gösteren CMAK A.Ş. FULLYEM ve FLAKE firması Genel Müdürü Özgür Karakurt, Dursunbey Belediye Başkan vekili Halil Sarıoğlu ve Dursunbey Belediye Başkan Yardımcısı Saadetin Aslan ile bir toplantı gerçekleştirdi. Yem makineleri ve yem üretimi yapan firma yetkilileri Dursunbey Organize Sanayi Bölgesi’nden 10 bin metrekare yer talebinde bulundu. Ön başvuruyu yapan firma, Bandırma’da bulunan fabrikalarını Dursunbey’e  taşımak istediklerini belirttiler.

BAHÇAVAN “FABRİKALARIN BACALARI TÜTECEK”

Dursunbey Organize Sanayi Bölgesindeki büyük teşviklerden yararlanmak isteyen yatırımların ilçeye ilgi gösterdiklerini belirten Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, “Dursunbey OSB’nin Kütahya gibi 5. Bölge teşviklerden yararlanacak olması sebebi ile büyük avantajlar sağlıyor. Biz şu anda talepleri topluyoruz ve bunun sonucunda da OSB’de bir kümeleşme yapmak istiyoruz. Yakında inşallah OSB’de müjdeler vereceğiz ve fabrikaların bacalarının tüttüğünü göreceğiz. Bizim memleketimizin en büyük sorunu olan göç ve işsizliğe de bu şekilde çare bulmuş olacağız” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu