Dünyadan HaberlerGündem

İsveç’ten NATO’ya üyelik açıklaması

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, ülkesinin NATO’ya katılım süreci hakkında konuştu. Kristersson, “Artık iş tamamen Türkiye’ye bağlı”dedi. Ayrıca  Türkiye‘nin vereceği karara da son derece saygı duyduğunu söyledi.

İsveç’ten NATO’ya üyelik açıklaması. İsveç Başbakanı Ulf Kristersson açıklama yaptı. Bu açıklamada, Finlandiya’nın NATO’ya üyeliğine dikkat çekti. Üyeliği onaylayan ancak ülkesine, taahhütlerini yerine getirmediği gerekçesiyle onay vermeyen Türkiye’yi işaret etti.

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, ülke olarak şu anda çok tehlikeli bir durumda olduklarını belirtti. İsveç’ten NATO’ya üyelik açıklaması yaptı. İsveç’in NATO’ya girebilmesinin Türkiye’nin kararına bağlı olduğunu söyledi.

İsveç’in NATO’ya katılım süreci hakkında Aftonbladet gazetesine açıklamalarda bulunan Kristersson, Finlandiya’nın NATO üyeliğinin onaylanmasına sevindiğini ifade etti.

Kristersson, “NATO’nun içinde olmadığımız için burukluğumuzu da bildirdim. Ülke olarak şu anda çok tehlikeli bir durumda yaşıyoruz, bunun anlaşılmasının zamanı geldi. Artık iş tamamen Türkiye’ye bağlı, Türkiye’nin vereceği karara da son derece saygı duyuyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’nin, İsveç’in NATO üyeliğini onaylamamasını sorumuzca bir hareket olarak görmediklerini belirten Kristersson, “Çünkü 1 Haziran’da yürürlüğe girecek bir terör kanunu var, işte o zaman Türkiye’ye verdiğimiz sözleri yerine getirmiş olacağız.” dedi.

Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü bugün dünyadaki en önemli uluslararası kuruluşlardan biridir. Politik ve askeri bir ittifak olan bu örgüt Avrupa ve Kuzey Amerika’dan 30 ülkeyi bir araya getirir. Bu ülkeler bir araya gelerek güvenlik ve savunma konuları üzerinde danışmalarda bulunurlar ve
işbirliği yaparlar. Bu bağlamda NATO siyasi konular ve güvenliğe ilişkin konularda bu iki kıta arasında eşsiz bir bağ oluşturur.

INSANLARI KORUMAK
Çoğu kez güvenli ve ekonomik açıdan istikrarlı bir ortamda
rahatça yaşamanın kıymetini bilmeyiz. Güvenlik günlük
hayatın her aşamasında refahın anahtarıdır.
ORTAKLIKLARI GELIŞTIRMEK
Diyalog ve işbirliği barışçıl ilişkiler ve daha sağlam
uluslararası anlayışın gelişmesi için son derece önemlidir.
NATO, ortak ve üye ülkelerin güven tesis etmek için
güvenlik konularında danışmalar yapmaları, ve uzun vadede,
çatışmaları önlemeleri için eşsiz bir fırsat sunmaktadır.
Pratik işbirliği ve çok taraflı girişimler vasıtasıyla ülkeler yeni
güvenlik tehlikelerine beraber karşı çıkmaktadırlar.

 

DAHA FAZLA HABER İÇİN TIKLAYIN

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu