Gündem

İvrindi’de Coğrafi İşarete Yönelik Görüşmeler Sürüyor

İvrindi’de Coğrafi İşarete Yönelik Görüşmeler Sürüyor

İvrindi’mizin meşhur lezzeti İvrindi Kelle Peyniri için coğrafi işaret alınması adına attığımız adımları değerlendirdiğimiz görüşme gerçekleştirdik

SEKTÖRLERE KAZANIM SAĞLAYACAK

İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz ve Balıkesir Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kıralan İvrindi Kelle Peyniri’nin coğrafi işaret alınması adına yapılan çalışmaları görüştü. İvrindi’nin yöresel lezzetlerinden olan kelle peynirinin coğrafi işaret almasının hem turizm sektörü açısından hem de gıda sektörü açısından ilçeye kazanım sağlayacağını dile getiren Başkan Yusuf Cengiz meşhur lezzetin tüm Türkiye’de bilinmesini istediklerini söyledi.

COĞRAFİ İŞARET ADIMLARI YAKIN TAKİPTE

Başkan Cengiz konuyla ilgili adımları yakından takip ettiklerini dile getirdi. İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz ve Balıkesir Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kıralan’ın görüşmesine İvrindi AK Parti İlçe Başkanı Muharrem Akçal, , Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necdet Berber, Ziraat Odası Başkanı Hasan Hüseyin Koyun, Süt Birliği Başkanı İbrahim Özer ve Belediye Veteriner İşleri Müdürü Tolga Bacak katıldı.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu