Özel Haberlerİlçe Haberleri

İvrindi’de istiridye mantarı ilgi çekiyor.

KIRSALA EK GELİR

 

İstiridye mantarı yetiştiriciliğine olan ilgi, kurs sayısını arttırdı. Yetiştiricilerinin bilgileriyle verimli bir büyüme sağlayan istiridye mantarları ek gelir kapısını da aralıyor. 

 

‘‘VERİMLİ KURS

 

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Arif Kunduzcu, Halk eğitim olarak kursa katılım sağlayanların ilgisini memnuniyet verici olarak değerlendirdi.   İşkur ortaklığı ile verimli ve istekli bir çalışma gerçekleştirildiğini ifade etti.

 

 ‘‘ 25 TL CEP HARÇLIĞI

 

İŞKUR il Müdürü Nazım Balcı ‘Bu çalışmayı önemsedik ve gerekli desteği sağladık. Halk Eğitimi Merkezleriyle yapılan kurslarda kursiyerlere 25 TL günlük cep harçlığı ve sağlık sigortası desteği sağladık.’ dedi.

 

 ‘‘ İSTİHDAM KAPISI

İvrindi Belediye Başkanı Recai Baytar ilçedeki istirşdye mantarı yetştiriciliğinin istihdam kapısını araladığını ve üretiminin geliştirilmesi için gereken çabanın gösterileceğini ifade etti. Başkan Baytar İvrindi’de ki gelişim ivmesine dikkat çekti.

 

‘‘  HERKESE KOLAYLIK

İstiridye mantarı yetiştiriciliği kursu ile ilgili olarak Veysel Kaşallıoğlu, “Biz mantar işine halk eğitim ve kaymakamın destekleriyle başladık. İş-kur destekli kursa katıldık. Olmaz diyordum oldu.’’  dedi.

 

 

 

 

————————–

İvrindi Halk Eğitimi Merkezi ve İŞKUR İşbirliğinde düzenlenen İstiridye Mantarı Yetiştiriciliği kursu kırsalda yaşayan vatandaşlara ek gelir olanağı sağlıyor. İvrindi Halk Eğitim Merkezinin Büyükfındık mahallesinde açtığı kurs sonucunda mantar yetiştirmeye başlayan mahalle sakinlerinin yoğun ilgi ve istekleri neticesinde ikinci kurslar açılmaya başlandı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Arif Kunduzcu, Halk eğitim olarak kursa katılım sağlayanların ilgisini memnuniyet verici olarak değerlendirdi. Kunduzcu, İŞKUR açısından da mutluluk verici diyerek “İstiridye mantarı yetiştiriciliği kırsalda ki mahalle sakinlerinin bütçesine ek gelir sağlama açısından önemli” açıklamasında bulundu.

 

 TALEP YOĞUN

Kursiyerlere sertifikalarının verildiği törende konuşan İŞKUR Müdürü Nazım Balcı “Halk Eğitimi Merkezi Müdürümüz İstiridye Mantarı Yetiştiriciliği alanında Büyükfındık Mahallesinde vatandaşların büyük bir talebi olduğunu ve bu alanda ortak bir çalışma yapılması teklifini getirdi. Bizde bu çalışmayı önemsedik ve gerekli desteği sağladık.” dedi.

25 kişi ile açılan İlk kursun başarılı sonuçlanması sonrasında Büyükfındık mahalle sakinlerinin ikinci bir kursa yoğun talep göstermesine neden olduğunu ifade eden Kunduzcu, “Şu anda mahallelilerin tümünün yoğun talebi oluştuğu için hem ilk kursiyerlerimize belge verdik hem de 70 kişinin başvurduğu ikinci kursumuzu İŞKUR Müdürümüz ile birlikte verdik” ifadelerine yer verdi.

 

BU ÇALIŞMAYI ÖNEMSEDİK

İŞKUR Müdürü Nazım Balcı belge töreninde yaptığı konuşmada “Halk Eğitimi Merkezi Müdürümüz İstiridye Mantarı Yetiştiriciliği alanında Büyükfındık Mahallesinde vatandaşların büyük bir talebi olduğunu belirterek bu alanda ortak bir çalışma yapılması teklifini getirdi. Bizde bu çalışmayı önemsedik ve gerekli desteği sağladık. Halk Eğitimi Merkezleriyle yapılan kurslarda kursiyerlere 25 TL günlük cep harçlığı ve sağlık sigortası desteği sağladık. Bugün burada yapılan çalışmanın başarılı olduğunu ve kursiyerlerin yerinde istihdam sağlandığını ürettiği mantarlardan gördük ve mutlu olduk. Bu tür verimli çalışmalara bundan sonrada ülkemizin hedefleri doğrultusunda destek olamaya devam edeceğiz.” dedi. Büyükfındık mahallesinde düzenlenen belge törenine İlçe Kaymakamı Server Sinanoğlu, Belediye Başkanı Recai Baytar, İŞKUR Müdür Nazım Balcı, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Tamer Yakaner, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yücel ve Mahalle Halkı katıldı. Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu