Gündemİlçe HaberleriSiyasetTürkiye Gündemi

İyi Parti’den Susurluk Açıklaması: “Siyasi Değil Kanuni Karar!”

İyi Parti’den Susurluk Açıklaması: “Siyasi Değil Kanuni Karar!”

 

İyi Parti Balıkesir İl Başkanı Özlem Ural, AK Partili Susurluk Belediye Meclis Üyesi İbrahim Dürmüş’ün üyeliğinin düşürülmesi konusuyla ilgili açıklamalar yaptı.

İyi Parti İl Başkanlığı binasında yapılan basın toplantısına, İyi Parti Susurluk İlçe Başkanı İsmail Çakır, il yönetim kurulu üyeleri ve bazı belediye meclis üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan İl Başkanı Özlem Ural, “Susurluk Belediyemiz, AKP’li Meclis Üyesi İbrahim Dürmüşün Meclis Üyeliğinin düşürülmesi konusunda Balıkesir Gündeminin fazlaca meşgul edildiğinin farkındayız. Hatta konu iki kez de, AKP’li Milletvekilleri Mustafa Canbey ve Yavuz Subaşı tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşındı” dedi.

 

“Milletin Temsil Hakkına Haksız Şekilde El Koymak”

 

Açıklamasına devam eden Ural, şu ifadeleri sarf etti; “Susurluk’ta halkımızın iradesi ile bir Belediye Başkanı ve Belediye Meclisi seçilmiştir. Seçilmişler halkın verdiği yetkiyi tam manası ile yerine getirmelidir. Halkımız yetkiyi birisine verdi ise, o birilerinin görevlerini layığı ile yapması gerekmektedir. Birileri iktidarda olmanın konforu ile görevini aksatıyor ise asıl bu, milletin temsil hakkına haksız şekilde el koymak demektir.”

 

Dsc 0108

 

“Seçilmişlerin Balıkesir’e Hizmet Borcu Var”

 

Özlem Ural, “Meclis ve yargı kararlarına saygı duymak yerine, Meclis Kararını siyaset tarihinde kara bir leke olarak gören arkadaşlarımız, siyasi kara delikler kimleri yuttu bir hatırlasınlar? Seçilmişlerin Balıkesir’e hizmet borcu var. Hepimiz vatana, millete, ailemize, şehrimize hayırlı insanlar olmak için çalışıyoruz, bir görev var ve bu görevi yerine getirmekte sıkıntılar yaşanıyor ise görevler devredebilir. Belediye Meclis Üyeliği gerektiğinde istifa edebileceğiniz, sizden sonra yedeklerin sırasıyla göreve gelebileceği bir temsiliyet. Bizler burada milletin vicdanına ters gelen bir durumla ilgili, milletin vicdanının sesi olduk” diye konuştu.

 

“Hiç Meclis Üyesi İle Karşılaşmamış Esnafımız Var”

 

Ural, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Kırsal geziyoruz, esnaf geziyoruz ve ne görüyoruz biliyor musunuz? Henüz hiç belediye başkanını görmemiş, henüz hiç milletvekili ile tanışmamış, henüz hiç meclis üyesi ile karşılaşmamış esnafımız var. Onlar birileri sadece bizden oy istemek için gelmesin, arada gelsinler halimizi hatırımızı sorsunlar, bizim derdimizi dinleyip anlayıp meclislerinde bizler için mücadele etsin istiyorlar. Seçilmişler milletine yüz çevirmeden halkın içinde siyaset yapsın istiyorlar, işte bu sesi halkımızdan duyduğumuz için bu konuda gereğini yaptık ve zaten yapmalıydık.”

 

Dsc 0118

 

“16 Birleşimin 10’una Katılmayan Meclis Üyesi”

 

İl Başkanı Özlem Ural, konuşmasında, “Bu konu 2020 yılından bu yana devam etmekte ve 2020 yılında İç İşçleri Bakanlığına bağlı müfettişlerce İbrahim Dürmüş’ün ismi 16 birleşimin 10’una katılmayan meclis üyesi olarak tutanaklara geçmiş ve yasal işlem yapılmadığının altı çizilerek gerekli yasal sürecin işletilmesi gerektiği İç İşleri Bakanlığı Mahalli İdareler Kontrolörlüğü, Baş Kontrolörü tarafından tutanakta yer almıştır. Kanunları uygulamak, kanunsuzluklara tenezzül edeceklerin 2 kez düşünmesini sağlar. Kanunları uygulamak bir devleti ayakta tutar. Yapılan bu uygulama sadece Şehre değil Tüm ülkeye ‘Kanun’ kelimesinin sadece bir müzik aleti olmadığını hatırlatır.” şeklinde ifadeler kullandı.

 

“Hak Arama Yeri, Kürsülerden Algı Yaratmak Değil”

 

Konuyla ilgili görüşlerini aktaran Ural, “Bizim Belediye Meclisimiz, yasalar, kanunlar çerçevesinde durumu incelemiş ve gereğini yapmıştır. Bundan sonra hak arama yeri, kürsülerden algı yaratmak değil yargıya başvurmaktır. Kanunlar uygulanmadığında kim ceza alıyor söyleyelim. Vergi yükü altında inim inim inleyen, açlık sınırının altında hayatta kalma mücadelesi veren, tarlasını tapanını borçları için satmak zorunda kalan ama kanun karşısında boynu kıldan ince olan Yüce Türk Milleti. Yaşadığınız güç zehirlenmesinin tedavisi bu milletin avucunun içinde. Sayın Milletvekilinizin dediği gibi bunların hesabını Balıkesirliler sandıkta kesecektir” dedi.

 

“Tüm Meclis Üyelerine Söz Verdi”

 

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Özlem Ural, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü; “Büyükşehir Meclisini açık oturum programına de çevirseniz, çocuk parkına da çevirseniz, kayıt sütudyosuna da çevirseniz nafile. Geliyoruz, siz de farkındasınız, bundandır telaşınız, bundandır mağdura yatışınız. Büyükşehir Belediye Başkanı, halkın doğru haber alma haklarına saygı duymaya başlayarak Meclis Üyesi ile ilgili, tüm meclis üyelerine söz verdi, canlı izledik. Şaşılacak bir konu değil mi?”

 

“Acaba O İhalede Para Mı Aklandı?”

 

Özlem Ural, açıklamasını şu cümlelerle noktaladı; “Şehir duysun diye canlı yayın yapanlar, lunapark ihalesi ile ilgili CHP’li Meclis Üyesinin sorusuna neden cevap vermediniz ? Neden şehirden sakladınız? Ne oldu o ihalede ulusal basında da yer alıyor, kaynağı belli olmayan para, acaba o ihalede para mı aklandı, acaba Falyalı ile bir ilişkisi var mı konunun? Meclis Üyemiz Serkan Mehmet Ertan’ın dediği gibi; ‘Bize ilk taşı en masumunuz atsın desek hepinizin eli havada kalır.’ Vakti saati geldikçe hatırlatacağız.”

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu