GündemDünyadan HaberlerEğitim

“KÂĞITTAN DÜNYALARI KEŞFETMEK LAZIM”

Balıkesir’deki gazeteciler, Valilik tarafından yürütülen BENGİ Projesine destek vermek için öğrenciler ile aynı sıraları paylaştı ve kitap okuma etkinliğini gerçekleştirdi.

Balıkesir Valiliği tarafından yürütülen Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme (BENGİ) Projesi tüm hızı ile devam ediyor. Vali Ersin Yazıcı başta olmak üzere şehrin önde gelen bürokratları ve meslek gruplarının temsilcileri BENGİ Projesi içerisinde öğrenciler ile aynı sıraları paylaşarak kitap okuyor.
Bugün ise BENGİ Projesine destek veren meslek kolu Basın camiası oldu. Altıeylül Mehmet Vehbi Bolak Mesleki ve Teknik Lisesini ziyaret eden basın mensupları Vali Ersin Yazıcı liderliğinde öğrenciler ile aynı sıraları paylaşarak kitap okudular.

KÂĞITTAN DÜNYALARI KEŞFETMEK LAZIM
Vali Yazıcı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “BENGİ Projesi kapsamında okuma saatindeyiz. Ben şahsen her hafta iki okulumuzda okuma saatine katılıyorum. Bugün basın mensuplarımız ile buradayız. Geçtiğimiz haftalarda; doktorlarımız, müdürlerimiz, akademisyenlerimiz, iş adamlarımız, mühendislerimiz, asker ve polislerimiz de projemize destek verdiler. Bu projemize tüm kurum ve kuruluşlar destek veriyor. Kitaplar kâğıttan dünyalardır. Bu kâğıttan dünyaları keşfetmek lazım. Bu kâğıttan dünyayı keşfetmek için kitabın kapağını açmak lazım. Burada bulunan gençlerden söz istiyorum. Daha çok kitap okuyalım. BENGİ Projesi çerçevesinde okullarımızda bir hareketlilik yaşandı. Bir sinerji oluştu. İnşallah güzel sonuçlar alacağız” dedi.

EN BÜYÜK FAKTÖR EĞİTİM
Balıkesir’de eğitimin kalitesinin artması için gayret gösterdiklerini vurgulayan Vali Yazıcı, ” Bir ülkenin gelişmesinde, kalkınmasında en büyük faktör eğitimdir. Bu nedenle sürekli olarak okullarımızı ziyaret ediyoruz, öğretmen ve öğrencilerimizle sohbetler yapıyoruz” dedi.

ÖNCELİKLİ KONU: EĞİTİM
Öğrencilerin akademik başarılarının yanında, milli, manevi ve insani değerlere sahip olarak yetişmelerinin de çok ama çok önemli olduğunu belirten Vali Yazıcı, ” Balıkesir’de göreve başladığımda önem verdiğim en öncelikli konu eğitim olmuştur. Bu amaçla Balıkesir’de eğitim seviyesini daha üst noktalara taşımak ve eğitimde fiziki problemleri çözmek adına çok ciddi çalışmalar başlattık ve bu çalışmalarda önemli mesafeler kaydettik” dedi.

TAKIM RUHU İLE HAREKET ETMELİYİZ
Balıkesir’de eğitimde bilimsel kalitenin artması için takım ruhu ile hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Vali Yazıcı, “Takım ruhu olmadan, bir okulda huzur, güven ve başarı ortamı oluşturulamaz. Her konuda olduğu gibi eğitim-öğretim konusunda da hedef belirlemelisiniz. Yüreğinizi işin içine koymadan yol alınmıyor. Onun için işinizi sevmezseniz kesinlikle verimli olamazsınız. Amacımız öğrencileri sadece bilgiyle donatmak değil, bir sınava, bir üst sınıfa veya bir üst okula hazırlamak değil,  ahlaklı, kişilikli, başarılı ve mutlu bireyler olarak hayata hazırlamaktır” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu