GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

KAHRAMAN YETİŞTİREN YURT ‘’HAVRAN’’

Çanakkale Zaferi’nin kahramanlarından Kocaseyit’in memleketi Havran’da Belediye Başkanı Emin Ersoy’un girişimleriyle ilçenin çehresi değişiyor. Balıkesirliler Dernekleri Buluşması’na ev sahipliği yapan Havran’da Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından Balıkesirliler buluştu.

Sivil Toplum Temsilcileri ile biraraya gelen Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, ilçede süregelen çalışmalarla ilgili bilgi verirken, Havran’ın çehresinin de değiştiğini belirtti. Devlet yatırımlarıyla son 15 yılda Havran’ın hızla geliştiğini söyleyen Ersoy, ‘’Havran kabuğunu kırdı’ dedi.

Havran Belediyesi ve Balıkesirliler Derneği Platformu (BALDEP) işbirliğinde Balıkesirliler Dernekleri Buluşma programı yapıldı. Havran Şehit Ömer Halisdemir Parkı’nda bir araya gelen Balıkesirliler, memleket özlemlerini giderdiler. Haftasonu iki günlük yapılan programda dernek üyeleri görüş ve önerilerini dile getirdiler.

HOLLANDA’DAN KATILIM SAĞLANDI

Balıkesirliler Dernekleri üyelerini ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy yapılan etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirirken şu ifadeleri kullandı; ‘’Ülkemizin farklı il ve ilçelerinden hatta yurt dışından Hollanda’dan katılan tüm Dernek Başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Havran köklü tarihi, tarımı ve kültürel yapısı ile Balıkesir’imizin önemli ilçeleri arasında. Havran Balıkesir’in önemli İlçesi Balıkesir ise Türkiye en önemli illeri arasında. Havran’dan ne zaman şehir dışına çıksam memleket özlemi sarıyor. Bir an önce Havran’a dönmek istiyorum.Tüm zenginlikleri barındıran Zümrüt ilçemiz Havran’a Belediye Başkanı olarak hizmet ettiğim için Rabbim’e şükrediyorum bana bu fırsatı verdiği için’’

DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

Programda konuşan İstanbul Havranlılar Derneği Başkanı Belkıs Öğüt, ‘’Bu ayki toplantımızı güzel memleketimiz Haran’da yapıyoruz. Ben davetimize katılan tüm dernek başkanlarımıza katılımlarından dolayı teşekkür ederim. Ayrıca her konuda her zaman destekçimin olan Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy’a da misafirperverliklerinden ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı. Balıkesirliler Derneği Platformu Başkanı Salih Sağıroğlu ve stanbul Havranlılar Derneği Kurucu Başkanı Hamit Güven de günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yaparken, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy tarafından konuklara plaket ve sembolik hediye takdimi yapıldı.

BALIKESİR KÜLTÜRÜ YAŞATILIYOR

Programın ikinci bölümü Havran Belediye Kültür Merkezinde yapıldı. Kültür Merkezindeki programda Balıkesirli Derneklerin sorunları ele alındı. Derneklerin faaliyet gösterdikleri şehirlerde çalışmaları enine boyuna masaya yatırıldı. Balıkesirliler Dernek Başkanları Balıkesir’i İlçeleri ile birlikte yaşadıkları şehirlerde en iyi şekilde temsil ettiklerini Balıkesir’in Kültür yapısını tarihini anlattıklarını belirttiler. Buradaki programa AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, CHP Balıkesir Milletvekilleri Fikret Şahin, Ensar Aytekin, Ahmet Akın, siyasi parti temsilcileri ve STK temsilcileri katıldı.

BAŞKAN ERSOY STK TEMSİLCİLERİYLE BULUŞTU

Sivil toplum temsilcileriyle bir araya gelen Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy açılış konuşmasını yaptı. 8 Eylül Havran’ın kurtuluş etkinliklerinin bu yıl festival havasında geçeceğini söyleyen Başkan Emin Ersoy, toplumun her kesimine hitap edecek güzel gösteriler hazırlattıklarını da ifade etti.

BAL VE SÜT MARKALAŞIYOR

İlçenin en önemli gelir kaynaklarından olan süt ve bal tanıtımlarını öne çıkartacaklarını söyleyen Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy şu ifadeleri kullandı; ‘’İlçemizin en önemli gelir kaynakları arasında yer alan tarım ve hayvancılık bu güne kadar gerekli tanıtımlar yapılmadığı için geri planda kaldı. Belediye olarak bu tür etkinliklerde ilçemizin bal ve sütünü öne çıkartacağız. Balıkesir Arıcılar Birliği Başkanı Havranlı bu bizim için önemli avantaj Havran’da 500 arıcı aile bu işten evin rızkını kazanıyor. Havran ve Körfez coğrafi bakımından endemik bitkileri açısından çok zengin. Her türlü bal çeşidimiz ile Havran Bal konusundan diğer İlçelerin önünde. Bereketli topraklarımızda yetişen sebze ve meyve çeşitlerimiz ile Balıkesir’i doyuran İlçeyiz’’

CECELİ KONSERİ İPTAL DERİCİ SAHNE ALACAK

Havran’ın kurtuluş etkinliklerinde Mustafa Ceceli konserini iptal ettiklerini söyleyen Başkan Ersoy, ‘’İlçemizin Kurtuluşunda bir çok sanatçı ile görüştük Sibel Can’ı çok istedim maliyeti çok yüksek olduğu için vaz geçtik. Mustafa Ceceli ve Muazzez Ersoy Konusunda basında yer alan haberlerden sonra İrem Derici konusunda karar kaldık anlaşmaları yaptık’’dedi.

EN BÜYÜK FOTOĞRAF ARŞİVİ KURULACAK

Havran tarihinin en büyük fotoğraf arşivinin oluşturulacağını söyleyen Başkan Ersoy, ‘’Kurtuluş etkinliklerimizde 1.Havran Uluslararası Fotoğraf Festivali yapılacak. Para ödüllü yarışma yapacağız. Yurt içi ve Yurt dışından yüzlerce fotoğrafçı ilçemiz ve (köylerimizde)mahallelerimizde çekimler gerçekleştirecekler. Havran tarihinin en büyük fotoğraf arşivini oluşturacağız’’dedi

‘’KAVAKLI BÖLGESİNİ CAZİBE MERKEZİNE ÇEVİRECEĞİZ’’

Kavaklı bölgesinin yepyeni bir çehreye bürüneceğini söyleyen Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, ‘’Kavaklı bölgesi atıl bir yerdi. Bizden önceki Belediye Başkanlarımız yaşanır hali getirmişler. Allah hepsinden razı olsun. Bizler de bu bölgenin daha güzel olması için projeler hazırladık. Kavaklı ile Futbol sahasına yapılan yaya köprüsü ile çayın iki yakası birleşti. Yeni yapılan konutlar nüfusun bu bölgede hızla artması Kavaklı parkın yetersizliğini ortaya çıkarttı. Büyükşehir Belediyemizin katkıları ile Kavaklı parkını komple yeniliyoruz. İhalesi yaklaşık Üç milyon lira mal olacak. Amacımız Kavaklı’yı cazibe merkezine dönüştürmek’’dedi.

‘’CEFASINI BİRLİKTE ÇEKTİK SEFASINI DA SÜRECEĞİZ’’

Başkan Ersoy, ‘’İlçemizde alt ve üst yapı atağı başlattık. İlçemizin her cadde ve sokağında yıllardır ötelenen ertelenen alt yapı çalışmalarını büyük ölçüde tamamladık. Halkımız küflü mikrop saçan borulardan su içmiş. Komple yeniledik. Enerji hatlarını,yağmur hatlarını yerin altına aldık ve almaya devam ediyoruz. Bu çalışmalar esnasında bizlere engin hoşgörüsünü esirgemeyen sabırlar çalışmalarımızın bitmesini bekleyen kıymetli hemşehrilerime Teşekkür ediyorum.Bu güzel İlçe hepimizin zahmetini birlikte çektik sefasını Allah sağlık verirse birlikte süreceğiz. İlçemizde tüm kurum ve kuruluşlar arasında çok güzel bir uyum var. Bizim bu birlikteliğimiz bir çok İl ve İlçede örnek gösterilmekte. Birlikte hareket edersek güçlü oluruz ilçemize hizmet kazandırma noktasında elimiz kuvvetli olur’’dedi.

TARİHİ KONAKLARIMIZ RESTORE EDİLİYOR

ERSOY,İlçemiz buram buram tarih kokan bir şehir.Her caddemiz’de tarihi bir bina yada yapıt görebiliyoruz.İçinde bulunduğumuz Kent Müzemizin emsali Balıkesir’de yok.Atatürk’ün bir gece konakladığı tarihi Terzizade konağının restorasyon çalışması devam ediyor.Yeni Belediye binamız Ekim aynında tamamlanacak.Mevcut Tarihi binamızı en iyi şekilde değerlendireceğiz.Kent Müzemiz ile birlikte İlçemizde üç adet Müze olacak dedi.

DEVLET YATIRIMLARI İLE HAVRAN’IN ÇEHRESİ DEĞİŞTİ

Havran’ın yatırımlarla çehresinin değiştiğini söyleyen Başkan Ersoy, ‘’Son 15 yılda devlet yatırımları İlçemizin çehresini değiştirdi. Yeni Devlet Hastanesi, okullar ve diğer devlet yatırımları ile Havran kabuğunu kırmaya başladı’’dedi. Toplantıya Havran AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Dayı, Havran Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Asarlı, Mehmet Yılmaz, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri, Oda,Dernek,Kooperatif Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri İstanbul Havranlılar Derneği Başkanı Belkıs Öğüt katıldı. Kamil Akyürek’in haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu