Balıkesir Son Dakika HaberleriGündem

Kahvaltı Bahçesi Hobi Bahçesine Dönüştü

BUBFA’dan Sofraya Projesiyle Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi, hobi bahçeleri ile personeline yepyeni bir uğraş sunuyor.

Kahvaltı Bahçesi Hobi Bahçesine Dönüştü

Kahvalti Bahcesi Hobi Bahcesine Donustu 1
Kahvaltı Bahçesi Hobi Bahçesine Dönüştü

Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi (BUBFA), kampüs alanında ekilebilir alanları düzenleyerek, personelin mesai dışı zamanlarını değerlendirmelerini amaçlayan “BUBFA’dan Sofraya Projesi” kapsamında hobi bahçeleri oluşturdu.

Boş Zamanların Yeni Adresi

BUBFA, akademik ve idari personelin hem dinlenip vakit geçirebileceği hem de kendi yetiştirdikleri ürünleri tüketebileceği alanlar oluşturarak, fakülte bünyesindeki hizmetleri genişletiyor. Yaz sezonunda BUBYO Uygulama Otelinde konaklayan misafirlerin sabah kahvaltılarında tüketmek üzere doğal domates, biber, salatalık gibi sebzeler yetiştirilmişti. Yaz sezonunun sona ermesiyle birlikte boşalan alanlar, fakülte yönetimi tarafından akademik ve idari personelin boş zamanlarını değerlendirebilecekleri hobi bahçelerine dönüştürüldü.

Kahvalti Bahcesi Hobi Bahcesine Donustu 2
Kahvaltı Bahçesi Hobi Bahçesine Dönüştü

“Tüm personelimize şimdiden kolaylıklar diliyorum

Fakültenin Dekanı Prof. Dr. M. Oğuzhan İlban, projeyi değerlendirirken, “Fakültemiz, 144 odalı bir Uygulama Oteline ev sahipliği yapmaktadır. Yaz sezonlarını daha yoğun bir şekilde geçiriyoruz ve geçtiğimiz sezon boyunca otelimiz yaklaşık 30 bin misafiri ağırladı. Ayrıca sempozyumlar, kongreler, konferanslar, özel toplantılar, yemek organizasyonları ve mezuniyet günleri gibi etkinlikler sezonun sonuna kadar devam etti. Yoğun bir sezonun ardından, kampüs içinde bulunan bahçemizi “BUBFA’dan Sofraya Projesi” kapsamında düzenledik ve personelimizin kendi ürünlerini yetiştirebilecekleri hobi bahçeleri oluşturduk. Altyapısı hazır durumda ve akademik ve idari personelimiz istedikleri ürünü burada ekerek yetiştirebilecekler. Eğer bakımları iyi yapılırsa ve hava şartları elverişli olursa, personelimiz kış boyunca sebzelerini yetiştirip mahsullerini alabilecekler. Bu, mesaiden arta kalan zamanları değerlendirmek ve stres atmak için harika bir fırsat. Tüm personelimize şimdiden kolaylıklar diliyorum” dedi.

İlgili Makaleler

Proje Yakın Zamanda Faaliyette Olacak

Fakülte yönetimi, bu hobi bahçelerinin kullanımına sunulması için gerekli çalışmaları tamamladı. Bahçelerin önümüzdeki günlerde personelin kullanımına açılması bekleniyor. Fakültenin personeline sadece işleriyle değil aynı zamanda kendi yetiştirdikleri ürünlerle de ilgilenebilecekleri keyifli bir mekân sunarak, çalışanların yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor.

Haber Merkezi

BUBFA’ya Çevre Bilinci Yönelik Eğitim

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu