GündemGörüntülü Haberlerİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Karesi Atık Getirme Merkezi Açıldı

Karesi Atık Getirme Merkezi Açıldı

 

11 Ekim 2021 tarihinde temeli atılan 1. Sınıf Katı Atık Getirme Tesisi düzenlenen törenle açıldı.

Başkan Orkan “Doğa dostu Karesi’yi daha yeşil kılmak mümkün” dedi

Karesi Belediye Başkanı  Dinçer Orkan Karesi Katı Atık Toplama Merkezi’nin açılışını bugün gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Dinçer Orkan açılışta bir konuşma yaptı. Katı atık konusunda yaşadığı yurtdışı deneyimlerini anlattı. Karesi ilçesindeki Atık Merkezi, Üçpınar mahallesine yapıldı.

Bu Merkez Aynı Zamanda Eğitim Merkezi Olmalı

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, “Önemli olan katı atık merkezini açmak değil sürdürülebilirliğini sağlamak” dedi. Katı atığın önemine dikkat çeken Başkan Orkan bu merkezin aynı zamanda bir eğitim merkezi gibi işlemesi gerektiğine değindi. Plastik, metal, cam ve benzerlerinin toplanıp elde edilmesi gereken tasarrufun elzem olduğunu yineledi.

 

Karesi Atik 3

 

“Nasıl Yapabiliriz Diye Düşündük”

Sıfır Atık hedeflerine yeni yeni adımlarla yaklaşan Karesi Belediyesi, Balıkesir’in ilk Atık Getirme Merkezi’ni faaliyete geçirdi. Kâğıttan metale, camdan plastiğe kadar 14 grup atığın kabul edileceği merkez sıfır atık ile doğaya da nefes olacak. Başkan Orkan, “Doğa dostu Karesi’ye hoş geldiniz. Daha ileri daha güzel neler yapabilirin derdindeyiz. Bunu yaparken de çok yönlü düşündük. İstedik ki bazı temizlik ve kültür anlayışının değişmesi gerekiyor. Almanya’ya gittiğimde Karesi Belediyesi’nin kardeş şehri Schwaebischhall var. Orada Katı Atık çalışmalarını da gördüm. Ondan sonra bunu Karesimizde nasıl yapabiliriz diye düşündük. Ardından Katı Atık Getirme Merkezi çalışmalarımıza başladık ve bu hale geldik. Biz oraya gittiğimizde bir araç geldi bir bayan arabanın arkasından getirdiği malzemeleri kağıtsa kağıt, cam ise cam, geldi onları kendi eliyle koydu. Daha o gitmeden arkadan başka biri geldi. Katı Atık Tesisinin bu kültürünü oluşturmamız lazım. Önemli olan tesisi yapmak değil işletebilmekte önemli. Bununla ilgili mülki erkânlarımız izin verirse, okullarımızdan öğrencilerimizi buraya getirelim ve tesisin işleyiş ve amacını gösterelim” dedi.

Başkan Orkan Merkezin Önemine Değindi

Katı Atık Getirme Tesisi’nin önemine vurgu yapan Başkan Orkan “Bizim burada yaptığımız ana temalardan biri mesela giysi kumbaralarımız var. Burada eşyalarımız toplanıyor. Kullanılabilecek olanları ayırıp ihtiyacı olanlara ulaştırıyoruz. Bunun haricinde plastiktir, camdır, metaldir bu tür malzemeleri de toplayıp, bunların oluşumundaki elektrik ve suya ihtiyaç kalmadan yeniden kullanılır hale getirilmesini sağlıyoruz. Burayı inşa etmek kolay olmadı. 1.5 Milyon TL, Çevre Ve Şehircilik Bakanlığımızdan hibe aldık. Toplamda 4.5 Milyon Liraya mal oldu. Yaklaşık 3 dönüm alana oturuyor. Bu tesisin yapılmasında bizlere destek olan herkese teşekkür ediyoruz. Doğa dostu olan Karesi’yi daha yeşil bir hale getirmeyi istiyoruz” diye konuştu.

Başkan Yılmaz “450 bin ton yıllık çöp toplayan bir havzamız var”dedi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz “Dışarıdan gelenlere soruyoruz? Balıkesir’le ilgili izlenimleriniz neler? Diye. Temizlik ve güçlü bir Pazar. 2017 yılında Cumhurbaşkanımızın değerli eşi Emine hanımın Kamuda önce başlattı. Ardından da yerel belediyeler olarak bizlerle de devam etti. 450 bin ton yıllık çöpün toplandığı bir havzamız var. 50 bin haneyi aydınlatan miktarda ”dedi. Sıfır atık konusunda ödül aldık diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Yılmaz enerjiye dönüştürülen atıklar konusunda bilgilendirme yaptı.

Çelik “ Siyasetçi Alkışla Yaşar”

AK Parti Milletvekili Adil Çelik, “ Tesis basit gibi gözükebilir. Burada değerli olan ortaya konan fikir, eser” dedi. Yıllardır evlerimizde plastikleri ayrı bir poşete koyarız. “dedi. Çelik konuşmasında ayrıca; Siyasetçi alkışla yaşar diyerek, Başkan Dinçer Orkan için özel alkış istedi”

 

Karesi Atik 2

 

Bu Şehir Kibirden Çok Şey Kaybetti

Kibir ve gurur değil mütevazı olan kazanır diyen Adil Çelik “ Şehrimiz kibrin zararını çok gördü. AK Parti’de siyaset yapan ve tevazu gösterene; ‘Buyur geç senden istifade edelim’ deniyor. Bu konuda partimizin ayrı bir değeri olduğunu düşünüyorum. Belgin benim kardeşim. Abisi onu siyasete girdiğinde bana emanet etti. Buradan Belgin kardeşimize bizde desteğimizi vereceğiz .”dedi.

Çelik“CHP’li Belediyelere Yüklendi Onlar  Kirletiyorlar Biz Temizliyoruz”

11 Kasım Milli Ağaçlandırma gününü hatırlatan Milletvekili Çelik kişi başı dikilen ağaç sayısına dikkat çekti. AK Parti hükumetleri yapıyor ama kimin haberi var. Yok diyen Çelik, “Edremit Körfezi ne bakalım. Borçlarını ödememişler ama bunlar hesapta çevreci. Kazdağları bizim, zeytine dokundurmayız diyorlar birde. Soruyorum ne yaptınız? Edremit körfezini kirlettiniz. CHP’li belediyenin aklı neredeydi? Neredeydiniz boyunuzu, posunuzu, hizmetinizi bir görelim… Erdek çöpleri bugün çöp toplamanın bile hizmet olmasını bırakın AK Parti belediyeleri bu konuda da level atladı. Birileri kirletiyor temizlemek bize kalıyor. Balıkesir Büyükşehir, Karesi Belediyelerimize teşekkür ediyorum. Daha temiz bir Balıkesir idealimiz” dedi.

Vali Şıldak “Balıkesir’de Örnek Girişimler, Yatırımlar Var”

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak da katıldığı katı atık merkezi açılışında ülkelerin kalkınmışlık düzeyleri sadece milli gelir ile ölçülmüyor dedi. Çevreye olan duyarlılığında önemli olduğuna dikkat çekti. Eskisinden daha iyi şartlarda gelişim sağlayabiliyorsanız ilerliyorsunuz. Örnek girişimler ve yatırımlar hayat buluyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesine teşekkür ediyoruz. Balıkesir’in çıtasını yükseltme adına bu çalışmaları değerli buluyorum ”şeklinde konuştu. Açılışa Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu  AK Parti Genel Başkan yardımcısı Belgin Uygur, AK Parti Milletvekili Adil Çelik ve bazı meclis üyeleri ile vatandaşlar katılım sağladı.

Haber: Nursima Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu