GündemÖzel Haberler

KARESİ’DE VATANDAŞ KONUŞUYOR

Başkan Yılmaz’ı gülümseyen bir yüzle hatırladıklarını söyleyen esnaflar, Yeşilli Caddesinden seslendi. Caddeye şöyle bir bakın göreceksiniz konuşmaya gerek kalmayacak diyen esnaf ve bazı vatandaşlar yapılan çalışmaları bir Balıkesirli olarak değerlendirdi.

 

Sokak ve caddelere eskiye nazaran canlılık geldi diyen esnaflar caddelerdeki parketaşı döşemesi ve ışıklandırmalardan etkilenmiş. Karesi Belediyesi’nin caddelerde yaptığı kaldırım taşlarının görsel açıdan zenginlik kattığını dile getirenler aynı zamanda eleştireceğimiz konularda var ama o kadar kusur kadı kızında da olur diyerek sorularımıza karşılık verdi.

‘Başkanımız bizim için büyük bir şans’ diyen de var ‘Ah bir de alt yapı sorunu çözülse’ diyen de . Vatandaşlar, Karesi Belediyesi’nin hizmetlerini MERHABA’ya değerlendirirken ortak bir noktada birleştiler.  O da Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın özveriyle çalıştığı ve her zaman vatandaşının yanında olduğu öngörüsü.

‘YÜZÜ GÜLEN BAŞKAN YÜZÜ GÜLEN BELEDİYE’

Başkan Yücel Yılmaz, her fırsatta çocukların belediyesi olduklarını ve önceliklerinin her zaman çocuklar olduğunu dile getiren açıklamalar yapıyor. Peki çocuklar Başkan Yücel Yılmazla ilgili ne duyuyorsun ve sen ne düşünüyorsun değerlendirir misin dediğimizde  ‘Yücel Amcamız’ diyerek bakın neler söylüyor.

Elif Sude: Albay Cafer Tayyar Nuran Oğuz Ortaokulu’nda okuyorum. Ben onu çok seviyorum. Çünkü o bize değer verdi.  Bizim daha iyi eğitim almamız ve oyunlar oynamamız için yaptıklarını duyuyorum hoşuma gidiyor. Birde bizim okulumuzda bir eksiklik olduğu zaman Karesi Belediyesi mutlaka çözüm buluyor. O yüzden çok mutlu oluyorum. Yazın yüzme havuzları açıldı. Arkadaşlarım gittiler ve çok beğendiler. Şanslıyız.

Ceren: Ben Karahallılar Ortaokulu’nda okuyorum. Öğretmenim kadar seviyorum. Bizim okulumuz için de Karesi Belediyesi tarafından spor kompleksi yapıldı. Öyle güzel oldu ki. Spor malzemelerimiz, sahalarımız yenilendi. Siz Başkan diyorsunuz ama ben öğretmen gibi seviyorum. Birde Başkan olarak ayrıca seviyorum. Çünkü okulumuzda bize sağladığı spor malzemelerini kullanıyoruz. Arkadaşlarımla oynuyoruz.

Muharrem İnci: Ben Balıkesir’deki ve özellikle Karesi’de ki hizmetleri çok büyük bir beğeni ile takip ediyorum. Yeşilli tarafında yapılan çalışma hepimizi çok memnun etti. Milli Kuvvetler Caddesi arkasında kalan bu bölge çok hareketsizdi. Issız oluyordu ve kimse kolay kolay geçemiyordu. Ama Başkanımız Yücel Yılmaz öyle güzel bir çalışma yaptı ki. Arada gençler sadece fotoğraf çektirmek için bile geliyorlar. Bizde gittik çekildik te. Güzel yani. Sonra duvarlarda ünlü oyuncuların resimleri var. Onlar da güzellik katıyor. Ben teşekkür ediyorum bu hizmetler için başkanımıza.

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve hizmetleri ile ilgili halk röportajlarımızda Karesi Bölgesinde yaşayan bazı muhtarlar ve esnaf, vatandaş ne düşüyor konuyla ilgili sorular sorduk, bilgiler aldık.

 

 

Suna Aydın: Haaa o mu? Gülen adam. Ben ne zaman görsem hep gülerken gördüm. Öyle hatırlıyorum. Bizim etkinlikler oluyor arkadaşlarımızla birlikte katıldığımız. Tanıdığı tanımadığı herkese selam veriyor. Bu çok güzel. Hizmetleriyle ilgili heryere yetişiyor bence.

 

Hüseyin Bollu:Başkan İyi biri. Ben kendisini çok tanımıyorum ama buradaki esnaf arkadaşlarla kulağını hep çınlatmışızdır. Biz mahallede dükkânımızın önünde gördüklerimizi yaşadıklarımızı önemsiyoruz. Bazen kızıyoruz. Ben kızmıyorum ama yan taraftaki dükkana girerseniz ne der bilemem. O da haklı kendince.

Oğuz Metin: Bence Karesi Belediyesi ve Başkanı Yücel Yılmaz alanında Türkiye’nin en iyisi.Çünkü hem mahalledeki sorunlara yetişiyorlar. Hem de kültürel faaliyetlere önem veriyorlar. Ben Yeşilli ’de esnafım. Buranın daha önceki halini hatırlıyorum. Sokak çok ıssızdı. Kimse kolay kolay geçemiyordu. Hareket yoktu sokaklarda. Ama öyle bir çalışma yaptılar ki, bambaşka bir hale büründü. Kilit parke taşları döşendi. Böylelikle yolda yürümek bile keyifli bir hal aldı. Ayrıca esnaf olarak bizim işlerimiz de açıldı. Eskiden çok insan uğramıyordu. Bizim dükkanlarda hep ıssız gibiydi. Şimdi bir hareketlilik canlılık başladı ve işler de açıldı. Sadece kışın alt yapı problemi yaşıyoruz. Buna da çözüm getirilirse çok seviniriz.

Türkan Gökgül (2.Sakarya Muhtarı) : Karesi Belediyesi, Karesi Belediye Başkanı denince benim söyleyebileceğim tek cümle şu; ‘10 umara 5 yıldız’ Bu cümlenin içine güzel olan herşeyi koyabilirsiniz. Mahallemizde yaşamı kolaylaştırdı. Mahallelime Pazar yeriyle ilgili katkısını unutamayız. Birde mahallemizde çocuk çok. Bu çocuklarımız enerjilerini nasıl atacak? Hep deriz bunu işte tamda bu alanda Karesi toprağı da suyu da mahallemize taşıdı. Çocuklarda enerjisini burada atıyorlar. Parklar güvenli hale geldi. Çöp konusunda bir sistem var. Ufak tefek sorunlarımız çıkıyor anında anın da anında geri dönüş. Ben bir muhtar olarak daha ne isterim. Mahallem mutluysa hizmet geliyorsa işte bu…

Zeliha Arslan: Ben pazarlardaki otobüs hizmetlerini beğeniyorum. Pazar işi zordu, İşimi kolaylaştırdı. Bizim muhtar en ufak bir sorunda belediyeyi arıyor. Hemen çözüm bulunuyor. Öyle iyi hizmet veriyorlar ki. Her zaman vatandaşın yanındalar. Yazın çocuklarımız için yüzme havuzları oluşturuldu. Çocuklar çok mutlu oldu. Evde anne olarak biz rahatladık. Hem benim için önemli olan bir konu daha var. Cumhurbaşkanımızdan da ödül alan bir belediye başkanımız var. Bununla da gurur duyuyorum.

Emekli Öğretmen Coşkun Topçu: Karesi Belediyesinin bugüne kadar gerçekleştirdiği projelerden memnunum. Karesi Belediyesi güzel çalışıyorcadde ve sokaklar pırıl pırıl .Çöpler düzenli toplanıyor.

 

Emekli Mehmet Altınsu: Ben vatandaş olarak memnunum. Sosyal Belediyecilik yönü bence iyi. Spora verdiği destek, çevre düzenlemesi, park ve yeni çocuk oyun alanları yapılması güzel.

 

Kafede çalışan Volkan Albayrak, Karesi Belediyesini temizlik konusunda eleştiriyorum. Özellikle temizlik işçilerinin iyi çalışmadığını düşünüyorum. Sabah işyerinin önündeki sokağı, ben süpürüyorum. Temizlik işçilerini denetlesinler.

 

Emekli Mustafa Söğüt, Pazaryerleri konusunda yeterli çalışmayı yaptığını biliyorum. Karesi Belediyesinin spora her türlü desteği verdiğini duydum ve bunun sonuçlarının da ortada olduğunu herkes görüyordur diye düşünüyorum.

 

İşletme sahibi Nazife Avcu, Karesi Belediyesi yeşil alan, park, çocuk oyun alanı gibi konularda iyi.

 

Emekli Mehmet Kocabay, Bence Büyükşehir Belediyesi park ve yeşil alanlar konusunda yeteri kadar ilgi göstermiyor. Karesi Belediyesinden Hükümet binası karşısında bulunan Çeşmeye, pislik atılmaması konusunda Çeşmeye uyarıcı yazı koymasını isterim. Birde hayvan sahiplerine sizin aracılığınızla bir şey söylemek isterim. “Köpeklerinizin pisliğini, yeşil alanlara, bankların arasına atmayın. İnsanlar görmeden basabiliyor”

 

Adının yazılmasını istemeyen bir vatandaş: Karesi Belediyesinden her ay aylık gelir ve giderlerini Ali Hikmet Paşa meydanına konacak bir panoda yayımlamasını istiyorum. Birde şuna şahit oluyorum Belediye muhtaç durumda olan ailelere yardım ediyor bu konuda gerçek ihtiyaç sahibi olan istemeye utanıyor. Bu konuda muhtara mutlaka sorsunlar. Gerçek ihtiyaç sahibini bulsunlar.

“İlişkilerimiz iyi”

Balgaz Müdürü Ferhat Öztürk, Karesi Belediyesi ile ilişkilerinin iyi olduğunu söyledi. BALGAZ olarak Belediyeye hızlı olarak ulaştıklarını, sorunun çabuk çözüldüğünü, koordineli çalıştıklarını anlatan Öztürk, Karesi Belediyesinin sosyal Belediyecilik adına güzel işler de yaptığını ifade etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu