Gündemİlçe HaberleriÖzel HaberlerTürkiye Gündemi

Karesi’nin Parlayan Yıldızı “Aygören”

Karesi’nin Parlayan Yıldızı “Aygören”  Balıkesir’in merkezinde yer alan ve şehrin en eski yerleşim yerlerinden olan Aygören Mahallesi, eskiden kalma evleri ile dikkat çeken bir mahalle. Genellikle rampalı yolların da yoğun olduğu mahalle de sorunların çoğu aşılmış görünüyor.

 

Karesi’nin Parlayan Yıldızı “Aygören”

Ozel Haber Merhaba Gazetesi

“Aygören Mahallesi şehrin en eski mahallesi”

Muhtar Kemal Temiz, Aygören Mahallesi’nin şehrin en eski mahallesi olduğuna da dikkat çekti.

Muhtar Kemal Temiz, mahalledeki anıt ve eserlerin Taşınmaz Kültür Varlıkları tarafından tescil olduğunu ifade etti. Ayrıca birçok kültürel yapının olduğunu söyledi.

Kemal Temiz, “Her ne kadar bu konu bizi biraz sıkıntıya düşürse de mahallemizde ki tarihi yapıların restore işlemlerinin bitmesiyle beraber şehrimize yeni bir kimlik kazandıracaktır diye düşünüyorum” dedi.

 

123 7

“Aile destek merkezinin açılması mahallemizin kadınlarına büyük katkı sağladı”

Kemal Temiz, “Aile Destek Merkezi’ne giden mahalleli kadınlarımız buraya giderek çeşitli alanlarda kurs alıyorlar.

Ben bu hizmeti çok önemsiyorum. Emeği geçenler olarak Karesi Kaymakamı sayın Metin Arslanbaş’a ve Karesi Belediye Başkanı sayın Dinçer Orkan’a çok teşekkür ediyorum. Çok faydalı ve çok yararlı bir hizmet oldu” dedi.

 

“Mahallemde sorun neredeyse yok diyebilirim”

Kemal Temiz, “Mahallemiz şehrin en eski mahallesi olduğu için komşu mahallelerle de çevrilmiş durumda. Yüz yıl önce büyüklüğü nasıl ise şimdi de aynı. Mahallemiz Paşaalanı ve Bahçelievler Mahallesi gibi imara açılmaya müsait mahalle olmadığı için mevcut sınırlar içerisinde yenilikler yaparak hizmet veriyoruz. Ufak tefek eksiklerimiz yok mu illa ki var ama bu eksikliklerin ileride ki zamanlarda giderileceğini düşünüyorum” dedi.

 

“En büyük ve tek eksiğimiz mahalleye ait pazar yeri yok”

Mahalle’ye ait bir pazar yerinin olmamasından dolayı mahallelinin başka pazarlara kolayca gidemediğini de belirtti. Muhtar Kemal Temiz, “Bir çok girişimde bulunmama rağmen bu işi çözüme kavuşturamadık. Oysa burada pazar yerinin kurulmasına müsaitlikte büyük bir alan mevcut. Yer Aygören Camisi’nin az aşağısında bulunuyor. Alan Perşembe Pazarı’ndan da büyük” dedi.

 

“Mahallemizin son günlerde değeri arttı”

Muhtar Kemal Temiz, “Özellikle evlerimizin temelinin kayalıklardan oluşması da mahallemiz de değerin artmasına sebep etkenlerden bir tanesi. Evlerimiz her türlü afete dayalı yapılar. Zeminin ayrıca eğimli ve taş olmasıyla birlikte yaşadığımız afetleri biz mahalle olarak az zararla atlattık.

Özel Haber: Muhammed Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu