Balıkesir Merhaba Blog YazılarıYaşam

Kariyer Yönetiminde Dijitalleşme

Dijital platformlardaki varlığınızı fark ettirmeye başladığınızda istediğinizden de fazlasını alacaksınız.

 

Kariyer Yönetiminde Dijitalleşme

 

Her birey kariyeri için elinden gelenin en iyisini yapmak adına adımlarını atar. Bu adımların atıldığı süreçte elbette virajlı yollarla karşılaşmak mümkündür. Fakat bir o kadar da keyifli bir yoldur. Çünkü sizi siz yapar. Buraya kadar yazdıklarımla dijitalleşmeyle ne alakası var bunun diye soruyorsunuz değil mi? Hadi okumaya devam edin, mutlaka sizin için de bir cevap ya da bazı cevaplar bulacaksınız..

 

Kariyer Yönetimi Nedir?

 

Kariyerinizde yeni bir sayfa açmak istediğinizde, kendi işinizi kurmak istediğinizde de devam ettirilmesi gereken bir süreçtir. Sadece bir iş yerinde çalışırken devam eden bir süreç değildir. İşte tam da burada dijitalleşme devreye giriyor. Günümüzde artık dijital kanallar daha fazla önem kazanamaya başladı. İster bir alanda uzman olarak bir yerde çalışıyor olun, isterseniz de çiçeği burnunda bir girişimci olarak kendi işinizi kurmuş olun fark etmeksizin. Geçmiş dönemlerde bir uzmanlığınız varsa, bunu yüz yüze görüşerek ve anlatarak birilerine anlatmak için daha çok çaba sarf ediyordunuz. Ama günümüzde daha fazla kişiye ulaşabileceğiniz ve uzmanlığınızı anlatabileceğiniz dijital bir dünya mevcut. Bu detayla kariyer yönetiminde dijitalleşme neden önemli sorusunun cevabına giriş yapmış oluyoruz.

 

Kariyer Yönetimi Nedir?

 

Her geçen gün uzmanlık alanınız veya girişiminizle ilgili daha fazla kişiye ulaşma isteğinizin olması gayet doğal. Siz kendi alanında iyi bir uzman ve profesyonel olarak bilgilerinizi sunmak, anlatmak ve bu bilgilere ihtiyacı olanlara çözüm sunarak başarılı olmak istiyorsunuz. Bu süreç elbette bir anda her şeyin istenen şekilde yürüdüğü bir hal almayabilir, iç disiplini sağlamanız gerekir. Ancak doğru adımlarla yolunuza devam ettiğinizde başarı kaçınılmazdır.

 

Ne Yapılabilir?

Peki, bunun için ne yapabilirsiniz? Dijital dünyadaki yerinizi almalısınız. Yani dijital dünyadaki sosyal platformlarda kendinizi fark ettirmelisiniz. Bunun için de öncelikle sizi iyi ve doğru şekilde anlatacak profilinizi oluşturarak işe başlayabilirsiniz. Ulaşmak, iletişim kurmak istediğiniz kişilere kendinizi doğru şekilde ifade edebilmelisiniz. Dijital dünyayı kullanma şeklinize göre sağlayacağınız fayda sizin ve işinizin gelişimi için son derece etkili olacaktır. Yeni insanlarla ve profesyonellerle tanışabilirsiniz bu sayede. Hatta yeni iş imkanlarının sizi bulması da söz konusu. Yeter ki siz hangi yöntemin doğru olduğuna karar verebilin. Böyle zamanlarda nerede, nasıl yer alınması gerektiğiyle ilgili kararsızlık problemi ortaya çıkabiliyor. Siz hedefinizi doğru bir şekilde belirlediğinizde bu problemin de ortadan kalktığını mutlaka göreceksiniz. Ve özgüvenli bir şekilde emin adımlarla yolunuzda ilerlemeye devam edeceksiniz.

Pek çok dijital platform olduğunun siz de farkındasınızdır. Hangisi sizin için daha yararlı olur? O platformda nasıl bir profil oluşturmalısınız? Nasıl hareket etmelisiniz? Bu soruları kendinize sorup, cevaplarınızı bulduğunuzda ve sonucunda size sağlayacağı artıları fark ettiğinizde kesinlikle yüzünüzde tebessüm oluşacağından emin olabilirsiniz.

 

Kariyer yönetimi ile ilgili dijitalleşme de artık hayatınızın bir parçası. Hadi harekete geçin. Yeni fırsatlarla karşılaşmanız, uzmanlığınızı ve işinizi geliştirmeniz için fırsatları keşfetmeniz için adımlarınızı atmaya başlayın! Göreceksiniz siz dijital platformlardaki varlığınızı fark ettirmeye başladığınızda istediğinizden de fazlasını alacaksınız.

 

Ne Yapılabilir?

 

 

Daha fazlası için tıklayınız.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu