Gündemİlçe Haberleri

Kaymakam Atasoy’dan Çarşamba Günü Uyarısı

Balıkesir, Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy sıcaklarla ilgili konuştu. Yüksek ısı ve nem yüzünden ormanlık alanlara girişlerin yasaklandığını iletti. Ayrıca Kaymakam Atasoy Çarşamba günü için uyarı yaptı.

 

Erdek Kaymakami Atasoydan Carsamba Gunu Uyarisi 1


Ormanlık Alanlara Girişler Yasak

Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy  yüksek hava sıcaklıları ve nem yüzünden orman yangınları riskinin çok yüksek olduğunu ifade etti. Kaymakam Atasoy “ Bu riskli süreç de ormanlık alanlara girişler yasaklandı. Bu konuda kontrolleri en yüksek seviyelere taşıdık. Cami ve belediye hoparlörlerinden sık sık bu konuda uyarı anonsları yapılıyor. Herhangi bir yangın çıkışlarında çıkış nedenini ve faillerini mutlaka yakalıyoruz. Vatandaşların bu konuda yetkili kişilere yardımcı olmasını istiyoruz. Piknik yapmak yasak olduğu gibi doğal olarak mangal yakılması da yasak. Bu yasaklara uymayan vatandaşlara kabahatler kanuna göre Bin 500 lira para cezası kesiliyor. Tarlalarda vatandaşların anız yakmaları da yasaklandı. Bu konuda çiftçilerimizin de dikkatli olmalarını istiyoruz. Birçok yangın bu anız yakmaları yüzünden çıkıyor.”


Çarşamba Gününe Dikkat

Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, hava tahminlerine göre 26 Temmuz Çarşamba günü son yılların en sıcak günü olacağını ifade etti. İHA’ya konuşan Kaymakam Atasoy “ Çarşamba günü hava sıcaklıklarının son yılların rekorunu kıracağı biliyor. Vatandaşların Çarşamba günü özellikle Güneş ışınlarının Dünya’ya dik olarak geldiği 11.00 ile 16.00 saatleri arasında dışarıya çıkmamalarını istiyoruz. Özellikle kronik rahatsızlığı olan hastalar o gün çok dikkatli olsunlar” dedi. // Kaymakam Atasoy’dan Çarşamba Günü Uyarısı

Balıkesir Hakkında

Balıkesir, Anadolu yarımadasının kuzeybatısında yer alır. Önemli bir kısmı Marmara’dadır. Kalan kısmı da Ege Bölgesi’nde yer alır. Tarihi zenginlikleri, doğal güzellikleri, temiz kıyılarıyla dikkat çeken bir Kuvayi Milliye şehridir.
Güneyinde Manisa ve İzmir yer alır. Ayrıca batısında Ege Denizi ve Çanakkale yer alır. Doğusunda Kütahya ve Bursa vardır. Kuzeyinde ise Marmara Denizi ile çevrilmiştir. Bu konumuyla Türkiye’nin Marmara ve Ege Denizi’ne açılan yeşil penceresidir. Balıkesir, Ege ve Marmara Denizlerine kıyıları olduğu için, tarihi en eski yerleşim bölgelerindendir. Arkaik Çağı’nın MÖ 3000 yılına dek uzanır. Bu bölgenin Antik Çağdaki adı MYSİA’dır. İlin, adını nereden aldığı hakkında değişik rivayetler vardır. Bir rivayette Paleo Kastro (Eski Hisar), bir başka söylentiye göre Bal-ı Kesr (Balı Çok), bir başka rivayette ise Pers Devlet adamı Balı-Kisra’nın adından, yâda Balak-Hisar veya Balık-Hisar’dan geldiği söylenir. 1071 Malazgirt Zaferi’nden sonra Anadolu`ya girmeye başlayan Türkler kısa zamanda Selçuklu Devleti idaresinde uçlara yığılmışlar, buralarda yeni yöreler fethedip, Beylikler kurmuşlardır.

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

Kaymakam Atasoy’dan Çarşamba Günü Uyarısı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu