Gündemİlçe Haberleri

Kaymakam Memiş 15 Temmuz Gazisini Unutmadı

Kaymakam Memiş 15 Temmuz Gazisini Unutmadı. Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş, 15 Temmuz Gazisi Muhammet Emin Turan ile 15 Temmuz Şehidi Timur Aktemur’un ailesini ziyaret etti.

 

Kaymakam Memiş 15 Temmuz Gazisini Unutmadı

 

Kaymakam Memiş 15 Temmuz Gazisini Unutmadı.Kaymakam, 15 Temmuz gecesi İstanbul’da yaralanan ve üç yıldan beri ilçe de ikamet eden 15 Temmuz Gazisi Muhammet Emin Turan’ı Cumhuriyet Mahallesindeki evinde ziyaret etti. Ayrıca 15 Temmuz gecesi İstanbul’da darbe girişiminde şehit düşen Timur Aktemur’un babası Adnan Aktemur’u İskele Mahallesindeki evinde ziyaret etti. Hal ve hatırlarını sordu.

Kaymakam’ın ziyaretine Emniyet Müdürü Metin Kartal ile Jandarma Komutanı Ahmet Çağdaş da katılım gösterdi.

 

Kaymakam Memiş 15 Temmuz Gazisini Unutmadı

 

“Her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz”

Kaymakam İlyas Memiş, “ FETÖ terör örgütü tarafından yapılan darbe girişiminde büyük kahramanlık gösteren gazilerimizi minnetle, şehitlerimizi rahmetle yâd ediyoruz. Gazilerimiz ve şehit yakınlarımızın her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Ziyarette Kaymakam Memiş’e İlçe Emniyet Müdürü Metin Kartal ve İlçe İJandarma Komutanı Ahmet Çağdaş Ak eşlik etti.

Burhaniye Hakkında

İlçe yüzölçümünün yaklaşık olarak 1/3 i düzlüklerden oluşur. Bu düzlüklere ‘Burhaniye Ovası’ adı verilir. Tepeliklerle kıyı çizgisi arasında yer alır. Burhaniye Ovası doğuya doğru biraz genişler ve en geniş yerinde 12 km’yi bulur. Uzunluğu ise 20 km kadardır. Burhaniye Ovası adı verilen düzlükler yapısal olarak iki ana kökene dayanır. Bunlar orta ve doğu kesimlerde Havran ve Karınca çaylarının getirdiği alüvyon malzemeden oluşmuşlardır. Batı kesimdeki düzlüklerin kökeni yataya yakın veya hafif ondülasyonlu Neojen katmanlarıdır. Bir kıyı ovası niteliğinde olan Burhaniye Ovası alüvyon kesimlerinde kumsallar. Katmanlardan oluşan kesimlerinde alçak falezler oluşturur. Ayrıca tepelik alanların eteğinde 100 m yükseltiye kadar batıya doğru hafif eğimlidir. Ayrıca bir düzlük olarak devam eder.

Burhaniye Ovası gerek eğim durumu, gerekse verimli toprak varlığı zengin yeraltı ve yüzeysel su varlığı vardır. Ayrıca elverişli iklim şartları ile Türkiye’nin en verimli ovaları arasında yer alır. Doğu kesimi sebze meyve yetiştirilen alanlarla orta ve batı kesimleri ile zeytinliklerle kaplıdır.  İlçenin ekonomik varlığının yarısından çoğu ovalık kesimdedir.

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu