GündemEkonomiİlçe Haberleri

KAYMAKAM SIRMALI; “EDREMİT SÜS BİTKİLERİ TDİOSB, EDREMİT’İN VİZYONUDUR”

Edremit ilçemizde alternatif tarımsal üretimi geliştirerek bölgeye yeni iş imkânları sağlamak amacıyla altyapı çalışmaları devam ettirilen “Edremit Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİSOB) Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı başkanlığında son müteşebbis heyet toplantısını gerçekleştirdi.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan 2020 Yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile Ankara İli Mamak Kaymakamlığı’na tayini çıkan Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı’nın Edremit TDOSB Müteşebbis Heyeti Başkanı olarak gerçekleştirdiği son toplantı, müteşebbis heyetin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda altyapı çalışmaları, sera parsellerinin satışında belirlenecek kriterler, ihale çalışmaları vb gibi hususlar değerlendirildi.

Projenin 1500 kişiye istihdam, 4 milyon adet zeytin fidanı üretimi, 10 milyon adet saksılı fidan üretimi, 50 milyon adet mevsimlik çiçek üretimi ve ilçe ekonomisine en az 120 milyon TL katkı sağlamasını hedeflendiğini belirten Kaymakam Sırmalı; “Edremit’te görev yaptığım 2015-2020 yılları arasında birçok önemli çalışmayı ve projeyi hayata geçirdik. Edremit ilçemizde özellikle eksikliğini tespit ettiğimiz önemli projeleri tek tek hayata geçirildi. Edremit TDİOSB projesi de önem verdiğimiz ilçe ekonomisine büyük katkılar sağlayacak önemli bir projemizdir. Edremit’te özellikle alternatif tarımsal üretimi geliştirmek ve yeni istihdam alanları yaratmak amacıyla yola çıktığımız projemiz kapsamında birçok önemli aşamayı geride bırakarak bu günlere geldik. Önümüzdeki süreçte inşallah OSB alanımızda bulunan 16 adet sera parselini ve 6 adet sanayi parselini ulusal ve uluslararası düzeyde çağrıya çıkartarak satışa sunmaktır. Çok kısa bir süre içerisinde altyapı inşaat çalışmalarına başlanılması planlanan Edremit TDİOSB hızla yoluna devam edecektir.

Gönül isterdi ki her bir aşamasına büyük bir emek verdiğim bu projenin bittiğini, ilçe ekonomisine büyük katkılar sağladığını ve istihdamı artırdığını görebilmek. Biz Edremit’ten ayrılsak da Edremit TDİOSB çalışmalarına tüm hızıyla devam edecektir. Edremit’te gelişmesine kalkınmasına katkı sağlayabilmek için hayalini kurduğum büyük bir proje olan Edremit TDİOSB’yi hayata geçirmiş olmanın büyük bir mutluluğunu ve gurunu yaşıyorum. Her aşamasını yakından takip ettiğimiz proje kapsamında yer seçim toplantıları, arsanın satın alınması, OSB’nin tüzel kişilik kazanması gibi bir çok süreci çok hızlı bir şekilde tamamladık. Bugün altyapı çalışmaları yürütülecek proje kapsamında maalesef görev sürem yetmediği için takibini yerimizi alan arkadaşlarımız devam edecektir. Edremit’in ve insanlarımızın geleceği için son derece önemli olan ve bölgeye çok büyük ekonomik getirisi olacak projemizi Ankara’dan da takip etmeye devam edeceğim” dedi.

Edremitlilerin sahip çıktığı ve heyecanla beklediği bu önemli projenin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyleyen Kaymakam Sırmalı; “ Projemizin bu aşamaya gelmesinde emeği geçen Projemizde müteşebbis olarak yer alan ve projemize destek veren kurumlarımıza, Balıkesir Valiliğimiz, Balıkesir Büyükşehir Belediyemiz, Edremit Belediyemiz, Edremit Ticaret Odamız, Edremit Ticaret Borsamız, Edremit Ziraat Odamız, Edremit Tarımsal Kalkınma Kooperatifimize ve emeği geçen herkese şükran ve minnetlerimi sunuyorum” dedi.

TDİSOB müteşebbis heyet toplantısına; Kaymakam Ali Sırmalı, Belediye Başkan Yrd. Metin Tuncer, Edremit Ticaret Odası Başkanı Coşkun Salon, Edremit Ziraat Odası Başkanı Ali Yılmaz Diker, Müteşebbis Heyet Üyesi Hasan Güçlü Sakallı, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Recep Budak, Zir. Müh. Muzaffer Kaşıkçı, Ziraat Yük.Müh.Bülent Coşar, Proje Danışmanı Fatih Üçgün katıldı.

Toplantının sonunda Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı’ya Edremit TDİOSB’nin kuruluşundaki özverili çalışmalarından dolayı teşekkür plaketi verildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu