Balıkesir Merhaba Blog YazılarıEtkinlikGündemYaşam

Kaz Dağları Gezi Rehberi

Başka yerde bulunmayan temiz havası, tarihi ve köyleriyle Kaz Dağları mutlaka görülmesi gereken bir yerdir. İşte karşınızda Balıkesir’in Kaz Dağları Gezi Rehberi

 

Kaz Dağları Gezi Rehberi

Orman manzaraları, şelaleleri ve tarih boyunca ev sahipliği yaptığı medeniyetleri ile Kaz Dağları çok kıymetlidir. Kaz Dağları Gezi Rehberi sizinle.

Kaz Dağları’na Nasıl Gidilmektedir?

Kuzey Ege’de, Biga Yarımadası’nın güneyinde yer alan Kaz Dağları’na arabanızla gidecekseniz İstanbul’dan giden en kısa yol İzmir-İstanbul Otoyoludur. Eğer bu yolu seçerseniz dört saatte ulaşabilirsiniz. Alternatif olarak Bursa-Yenikapı feribotu, Yalova-Topçular feribotu ya da Tekirdağ-Gelibolu-Çanakkale güzergahı da seçebilirsiniz. Anadolu’nun diğer yerlerinden gelirken de Balıkesir-Edremit yolunu kullanın.

Kaz Dağları’na giderken seçilebilecek alternatif yollardan bir tanesi de 1915 Çanakkale Köprüsüdür. Malkara-Çanakkale otoyolunu takip eden köprüyle Kaz Dağları’na ulaşım da oldukça rahat olmaktadır. Kendinize ait aracınız yoksa otobüs firmaları da her gün çevredeki otogarlara düzenli sefer yapmaktadır. Edremit, Akçay, Altınoluk otogarlarından birine ulaştıktan sonra servisler ya da kişiye özel transferlerle Kaz Dağları’na ulaşabilirsiniz. Hava yoluyla gitmek isteyenler için ise Balıkesir Koca Seyit Havalimanı mevcuttur.

Kaz Dağları Gezi Rehberi

Kaz Dağları’na Ne Zaman Gidilmesi Önerilmektedir?

Yılın 12 ayı da Kaz Dağları’nı ziyaret etmek için mükemmel zamandır. Yazın yüksekliğin etkisiyle şehir hayatına göre çok daha serin olmaktadır. Edremit Körfezi’ne yaklaşık bir saat mesafede olduğu için de yazın hem deniz hem de dinlenme tatili yapmak da mümkündür. Soğuk havalarda ise dağ havası eşliğinde sonbaharın ya da kışın tadı çıkarılmaktadır. Çok fazla kar yağışı alan bir yer olmasa da yolun bazı kesimleri kıvrımlı dağ yolu olduğu için kışın Kaz Dağları’na gelirken hava durumunu kontrol etmekte ve araçlara kış lastiği takarak yola çıkmakta fayda bulunmaktadır. İlkbaharda canlanan doğa ve sonbaharda sararan yapraklar eşliğindeki manzaranın tadı ise bir başka olmaktadır.

Kaz Dağları Gezi Rehberi
Kaz Dağı’Nda Sonbahar
Kaz Dağları ve Mitoloji

Dokuz bin yıllık tarihe sahip Kaz Dağları da birçok mitosa sahiptir. Bu bölgenin diğer adı da İda’dır. Ayrıca bu adı almasının nedeni mitolojide Tanrıların Kralı olarak bilinen Zeus’un burada doğduğuna ve süt annesinin İda olduğuna inanılmasıdır.

Türk mitolojisinde Kaz Dağları ile ilgili en çok anlatılan iki hikâye bulunmaktadır. İlki Hasan ile Emine’nin aşkı (Hasan Boğuldu). İkincisi ise güzelliği dillere destan olan Sarıkız’ın uğradığı iftiralardan sonra kendini bu dağlarda izole bir hayata bırakması.

Ida Mitolojisi
Sarıkız Tepesi
Kaz Dağları’nda Görülecek Yerler
  • Hasan Boğuldu Göleti
  • Sarıkız Tepesi
  • Şahindere Kanyonu
  • Kaz Dağları Milli Parkı
  • Zeus Altarı
Hasan Bo%C4%9Fuldu %C5%9Ealalesi Ve G%C3%B6Leti
Hasan Boğuldu Göleti

 

 

Ayrıca buraya da bakabilirsiniz.

 

 

 

Bu haber www.gazetemerhaba.com'a aittir.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Geri bildirim: Kaz Dağları’nın Sevimli Ev Sahipleri Fotokapana Yakalandı « Balıkesir Merhaba Gazetesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu