Gündemİlçe Haberleri

Kazdağı Bal Ormanı İçin Yeni Adımlar

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Kemal Kayıran, Kazdağları'nda ekonomik değer ve doğal güzellikleri bir araya getiren Kazdağı Bal Ormanı projesini inceledi.

Kazdağı Bal Ormanı İçin Yeni Adımlar

Kazdaginda Bal Ormani Icin Yeni Adimlar 1
Kazdağı Bal Ormanı İçin Yeni Adımlar

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Kemal Kayıran, beraberinde Bölge Müdür Yardımcısı Halil Karademir ve Ekosistem Hizmetleri Şube Müdürü Ali Arslan, Edremit Orman İşletme Müdürü Barış Tamer Kilis ve teknik ekip ile birlikte, Kazdağları’nda ekonomik değer sağlayacak önemli bir projenin merkezi olan Kazdağı Bal Ormanı’nda incelemelerde bulundu.

Kazdaginda Bal Ormani Icin Yeni Adimlar 2
Kazdağı Bal Ormanı İçin Yeni Adımlar

Sahanın Zenginleşmesi İçin Yeni Çalışmalar

2021 yılında kurulan bal ormanında gerçekleştirilen bitkilendirme çalışmalarının başarılı olduğu belirlendi. Yeni belirlenen alanlarda da ballı bitki dikimine devam edilerek sahanın zenginleştirilmesi ve kovanların yerleştirileceği arılık alanlarının oluşturulmasına karar verildi. Projenin amacı doğrultusunda yapılan incelemede, bal ormanının bölgedeki ekosistem ve biyoçeşitliliğe olumlu katkılarda bulunduğu tespit edildi. Yürütülen başarılı çalışmaların ardından, bal üretimine yönelik yeni adımların atılması planlandı.

Kazdaginda Bal Ormani Icin Yeni Adimlar 3
Kazdağı Bal Ormanı İçin Yeni Adımlar

“Bu projenin sürdürülebilirliği için gerekli tüm tedbirleri alıyoruz”

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Kayıran, “Kazdağı Bal Ormanı, sadece ekonomik getirisiyle değil, aynı zamanda doğal güzellikleriyle de bölgeye önemli bir değer kazandıracak. Bu projenin sürdürülebilirliği için gerekli tüm tedbirleri alıyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kaynak: Elif Şahin

Türkiye’nin En Büyük Bal Ormanı Kazdağları’nda

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu