GündemYaşam

Kendimi Nasıl Sevebilirim?

Çoğumuz kendimize yeterince değer vermiyoruz, hatta sevmiyoruz. Kendini sevmeyi öğrenmek zordur. Fakat bu mümkündür. Peki kendimi nasıl sevebilirim?

 

Kendimi Nasıl Sevebilirim?

Kendimi Nasıl Sevebilirim? Kendinizi sevmeyi öğrenmek demek kendinizi ve karakterinizi analiz etmek demektir.

Başkaları neyimi seviyor?

Bazen kendini sevme arayışı kendinize dışardan farklı bir açıdan bakmanızı gerektirecektir. Bu noktada, neyinizi sevdiklerini sormak için iyi arkadaşlarınıza ihtiyacınız olacaktır. Onlar sizin daha önce hesaba katıp, aklınıza getiremediğiniz şeyleri size göstererek bu arayışta yanınızda olacaktır.

Hataları bağışlayın

Geçmişte yaptığınız hatalarınız için kendinizi sıklıkla hırpalıyor musunuz? İnsanlar hata yapar. Dolayısıyla hatalarınızın yükünü sürekli sırtınızda taşımayın. İnsanların hatalar yaparak hayatı öğrendiğini ve kimsenin hatasız olmadığını bilerek kendinizi değerlendirin. Yani “hatasız kul olmaz”.

Kusurlu olmayı kabullenin

Aslında bir önceki madde ile çok bağlantılı. Kimse mükemmel değildir. Siz de hayatınızı mükemmelliği aramaya adayarak ziyan ve zehir etmeyin. Aksine bizi insan yapan şeylerin kusurlarımız olduğunu bilin.

Güzel şeyler hak ediyorsunuz

Başınıza iyi bir şeyler gelmesini hak etmediğinizi mi düşünüyorsunuz? Bu kendimizi sevmemekten kaynaklanıyor.” İyi şeyler hep başkalarına oluyor” şeklinde de kendini dışa vurmaktadır. Buna değişeceğinize inanmaya başlasanız iyi edersiniz.

Daha fazlası için tıklayınız.

 

 

 

Bu haberde hthayat'ın katkıları bulunmaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu