GündemKöşe Yazıları

Kent merkezindeki yollar köstebek yuvası…

İyi ki Balıkesir merkezde yaşıyoruz. Birde kırsalda yaşasak nelerle karşılaşırdık acaba. Bildiğiniz her yerde köstebek yuvası yollar. Adamlar açmışlar ne için bilemem ya doğalgaz, ya internet yada su hattı için. Ama üzeri kapanmamış. Aylardır öyle duruyor. Özellikle gece geçen sürücüler lastik patlatır oldu o yollarda.

Vatandaşlar şikayetlerde bulunuyor belediyelere ama ne duyan var ne ses çıkartan. Şu belediye yetkilileri ara sokakları da geçtim ana artellerde bir gezsinler. Lütfen kendi araçları ile gezsinler devlet makamlarını bir kenara bırakıp. Ayıp be kardeşim. Yıllardır yapılmayan yollar var. Yama da yapılmıyor artık. Üstüne kum atıp gidiyorlar, onlarda yağmurda karda tekrar açılıyor. Koca koca kuyular oluşmuş yollarda. İlla birinin ölmesi mi lazım yapılması için?

Hele bir yağmur yağsın, bu yollarda biriken sular yayların korkulu rüyası oluyor. Güzel güzel giyinip işine yada okuluna gitmek isteyenler bazı zamanlar yeniden eve gidip giyinmek zorunda kalıyor. Değiştirdikleri ayakkabıların ise hatti hesabı yok. Bir kere ayakkabı ıslandı mı zaten ondan hayır gelmez.

Suçlu kim peki. İlçe belediyesi büyükşehire suçu atıyor, Büyükşehir ilçe belediyesine. Mecliste karşılıklı senin alanın benim alanım tartışması oluyor. Sonuç ne? Sonuç yok. Olan yine vatandaşa oluyor. Bırakın süslü püslü milyonluk açılışları da vatandaşa altyapı hizmeti götürün. Emin olun reklam yapmasanız da bu hizmetler size daha çok oy kazandırır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu