Gündemİlçe Haberleri

Kepsutlu Gençler Vefa Evi Sakinleriyle Buluştu

Kepsutlu Gençler Vefa Evi Sakinleriyle Buluştu. Kepsut Şehit Eren Bülbül Gençlik merkezlerinin öğretmenleri ve öğrencileri, yaşlılarla bir araya geldi. Toplumsal dayanışma ve sosyal etkinlik projesi geliştirdi.

 

Kepsutlu Gencler Vefa Evi Sakinleriyle Bulustu 1

 

İlgili Makaleler

Kepsutlu Gençler Vefa Evi Sakinleriyle Buluştu. Bu tür etkinliklerle gençler, nesiller arası anlayışı güçlendiriyor. Her iki taraf için de anlamlı ve zengin deneyimler oluyor.

Gençler Yaşlılarla Bir Arada

Kepsut Şehit Eren Bülbül Gençlik merkezlerinin öğretmenleri ve öğrencileri, Kepsut Belediyesi Vefa Evi Proje kapsamındaki bakıma muhtaç yaşlılarla etkileşime geçti. Toplum içinde daha kapsayıcı ve dayanışma içinde bir ortam oluşturdular.

 

Kepsutlu Gencler Vefa Evi Sakinleriyle Bulustu 2

 

Gençler Deneyim Kazanıyor

Bu tür etkileşimler gençler için yaşlıların deneyimlerinden öğrenme fırsatı yakalıyor. Ayrıca, yaşlı bireyler için de daha canlı bir toplumsal bağ ve sosyal destek kaynağı oluşturdu.

Toplumsal Dayanışma Artıyor

Etkinliklerde, gençlik merkezi öğretmenleri ve öğrencilerinin Vefa Evi sakinleriyle güçlü bir iletişim kurdular. Onların yaşamlarına pozitif etkilerde bulundular. İHA’nın edindiği bilgiye göre hem yaşlılar hem de gençler için anlamlı ve öğretici deneyimler sağlayan bu tür etkileşimler, toplumsal dayanışmanın önemli bir parçasını oluşturuyor.

 

Kepsutlu Gencler Vefa Evi Sakinleriyle Bulustu 3

 

Kepsut Hakkında

Kepsut ilçesi güneyden kuzeye yaklaşık 30 km, batıdan doğuya da yaklaşık 40 km genişliğindedir. Yüz ölçümü 894 km2 olan ilçemiz 39o 45 ve 39o 30 kuzey enlemleri ile 28o 0,5′ ve 28o 25′ doğu boylamları arasında yer almaktadır. Üstelik İlçemiz Balıkesir’in doğusunda denizden 85 metre yükseklikte bir alana kurulmuştur. Balıkesir-Dursunbey karayolu üzerinde üç tarafı Değirmencik, Kille ve Simav Çayı ile çevrili yarımada görünümündedir. İlçemiz Susurluk, Dusunbey, Karesi ve Altıeylül ilçelerine komşudur. İlçenin güneyinden Balıkesir-Kütahya demiryolu geçmektedir. Kepsut, Balıkesir’e 29 km uzaklıktadır. Ayrıca İlçemizin il merkezine yakın olması ulaşım, sağlık hizmetleri gibi konularda avantaj sağlamaktadır. Ancak ihtiyaçların yakın il merkezinde karşılanmasından dolayı ilçede özel sektör ürün ve hizmetlerinin gelişmemesi dezavantaj oluşturmaktadır. 

İlçemiz Balıkesir-Dursunbey karayolu üzerinde üç tarafı Değirmencik, Kille ve Simav Çayı ile çevrili yarımada görünümündedir. Kuzeyde 1336 m. yüksekliğinde Çataldağ, Güneydoğusunda Alaçam Dağlarının batıya yönelik sık ve yoğun ormanlarla kaplı dik ve meyilli yamaçları ile Simav Çayı’nın batısındaki hafif dalgalı arazi ilçenin yüzey şekillerindendir. Alaçam Dağları’nın etek kısımlarından ayrıca Kepsut Ovası uzanmaktadır.

 

Kepsutlu Gencler Vefa Evi Sakinleriyle Bulustu 4

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Geri bildirim: Evlenmek İçin Babasına 'Evet' Dedi - Balıkesir Merhaba GazetesiBalıkesir Merhaba Gazetesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu