GündemEkonomiÖzel Haberler

KESTANE’NİN FAYDASI ÇOK ALICISI PEK YOK

Kestane sezonu açıldı. Pazarda kestane satan Atilla Kuruk pazardaki kestane satışlarını yorumladı ve geçmişteki gibi Pazar satışları yok alıcısı var ancak alım gücünün zayıf olduğunu düşünüyorum.20-25 TL’ ye kestanelerimiz var bakan çok ancak alan pekyok”diyor.

Sezon açıldı satışlara başladık diyen Kuruk şöyle konuştu: “ İşlerimiz iyi. Bigadiç yerli kestanesi bizim kestanelerimiz. Soba üzerinde yapılırdı eskiden ama biz satışını yaparken burada hem ocak üzerinde pişirip satıyor, hem de normal satıyoruz. Parası olanda olmayanda rahatlıkla bakabilir tadına. Kestanelerin çeşitleri var fiyatları da fark ediyor. Şekerli dediğimiz 15 TL, Duble 20TL’ye sattıklarımız var 25TL olanlar var ancak onları henüz çıkarmadık alım gücü yok diye.13 Yaşından buyana pazardayım ben. Eskiden yapılan satışların zamanın tadı başka şimdi yok hiçbiri. Eskiden neresinden bakarsanız bakın 50- 100 kilo kestaneyi satardık.”
Kış aylarının nefis lezzetlerinden kestane faydalarıyla şaşırtıyor. 7’den 70’e her vatandaşın severek yediği kestane doyurucu özelliğiyle biliniyor. Bol miktarda lif içeren besin uzun süre tok tutarak zayıflamak isteyenlere de yardımcı oluyor. Hem tatlısını hem yemiş halini güvenle tükettiğimiz kestane, mineraller ve vitaminler açısından oldukça zengin. Sağlık açısından oldukça yararlı olan kestane kış aylarının vazgeçilmez yiyeceği. Önceden evlerimizde sobaların üzerinde kızarttığımız kestaneler şimdilerde pazar tezgahlarında yer alıyor. Kalorisinin düşük olması sebebiyle zayıflamak isteyenler güvenle tüketebilir. Hazmı kolaylaştırmaya, kabızlığı geçirmeye yarayan kestanenin faydalarıyla şaşırtıyor. İçerisinde lif, düşük oranda yağ, çeşitli minareller, B1, B2 ve C vitaminleri yer almaktadır. Peki kestanenin faydaları nelerdir?

KESTANENİN FAYDALARI NELERDİR?

Vücuda inanılmaz etkileri olan kestanenin faydaları şaşırtıyor. Mineral açısından zengin olan kestane güçlü bir demir, magnezyum, kalsiyum, fosfor ve çinko kaynağıdır. Ayrıca barındırdığı antioksidanlar vücudun arınmasına yardımcı olur. Lif alımı tokluk hissiyatı vermesinden dolayı da kilo vermek isteyenlere yardımcı olur. Haberimizin devamında kestanenin faydalarını sıraladık. Karaciğere ve mideye çok iyi gelir. Kestane C, B1 ve B2 vitaminleri açısından oldukça zengindir. Enerji verir. Halsizliğe ve yorgunluğa iyi gelir. Vücuttaki pek çok hücrenin yenilenmesinde kestane önemli bir yer tutar. Dozunda tüketilmek şartıyla, basur ve varislerin tedavisinde de büyük fayda sağlar. İnsana sakinlik verir. Kan dolaşımını düzenler ve hızlandırır. Fatma Kara’nın Haberi

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu