GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Kılıçdaroğlu’ndan Edirne Çıkarması

Kılıçdaroğlu’ndan Edirne çıkarması .Kemal Kılıçdaroğlu Bulgaristan’ın Kırcaali şehrinde düzenlenecek olan iftar programına katılıyor. İftar için  yola çıktı.

Kılıçdaroğlu’ndan Edirne çıkarması. Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk olarak Edirne’de Eski Cami’yi ziyaret etti.

 

 Aman Aman Atatürk Büyük Adam

Vatandaşlar Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu’nun Edirne’ye uğrayacağını duydu. Eski Cami’nin avlusunda bekledi. Gelen vatandaşlar arasından biri Kaml Kılıçdaroğlu’nu Atatürk’e benzetti. Kılıçdaroğlu bu benzetme karşında ” Aman aman Atatürk büyük adam.” şeklinde cevap verdi.  Eski Cami Müezzini Hasan Cerrah’tan caminin tarihçesi ile ilgili bilgi de verdi. Daha sonra  Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, Kabe’den bir parça olan Rükn-ü Yemani’yi (Kabe taşı) de inceledi.

 

Fghjkl 1

 

Naim Süleymanoğlu’nun Ailesini de Ziyaret Etmesi Planlanıyor

Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, buradaki ziyareti bitti. Ardından Kapıkule Sınır Kapısı üzerinden karayolu ile Bulgaristan’a geçmek üzere yola çıktı.
Kılıçdaroğlu, Bulgaristan’da Türk topluluğu ile bir araya gelecek. Kırcaali’de iftar programına dahil olacak. Kılıçdaroğlu’nun Bulgaristan ziyareti çerçevesinde, eski milli halterci Naim Süleymanoğlu’nun Mestanlı’daki baba ocağını da ziyaret etmesi planlanıyor. CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun ayrıca Bulgaristan’da 1984 yılındaki zorunlu asimilasyon girişimi sırasında çıkan olaylarda annesinin kucağında açılan ateş sonucu öldürülen 17 aylık Türkan bebeğin kabrini de ziyaret edeceği belirtildi.

 

Dfgbhj

 

Daha fazla haber için tıklayın…

 

Edirne Hakkında

Edirne Türkiye’nin Edirne ilinde yer alan şehir ve aynı zamanda ilin merkez ilçesi. Bundan dolayı Marmara Bölgesi’nin Trakya kesiminde, Yunanistan ve Bulgaristan sınırında yer almaktadır. Ayrıca Edirne, 1363’den 1453’e kadar Osmanlı İmparatorluğu’nun başkentiydi. 2020 sayımına göre toplam nüfusu 180.901’dir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu