GündemKöşe Yazıları

KİLO VERMENİN SIRRINI VERİYORUM

Beslenmedeki temel sorunlar yetersiz, dengesiz ve sağlıksız beslenme. Pek çoğumuzun ortak derdi olan kilo problemi ile baş edebilmek aslına mümkün. Bu konuya dair diyet uzmanlarından sizler için aldığım birkaç öneriyi vereceğim bugün.

Öncelikle sevgi, güven ne inanç, hedefi doğru belirleme, emek ve azim ile başarı olmak için kapıyı doğru aralamak gerekiyor. Yani sevgi ile açılan bir kapıdan girip güven ve inançla yürüyüp hedefe ulaşmak için azimli olmak önem taşıyor. Diyet kavramının oluşmasındaki en önemli etken; toplumun yanlış, yetersiz ve dengesiz beslenmesi ve beraberinde getirdiği; başta obezite olmak üzere, kardiyovasküler hastalıklar, diyabet, hipertansiyon gibi birçok sağlık sorunu olduğunu sık duyuyoruz. Bu konuda önemli olanın beyni hazırlamak olduğuna dikkat çekiyor uzmanlar. Kısacası önşart beyni hazırlamak. Kişinin öncelikle diyette aç kalacağını, sevdiği lezzetlerden uzak durması gerektiğini düşünmesi doğru değilmiş. Diyet demek aslında uzun dönemde davranış değişikliği yaratabilmek.

DİYETE BAŞLAYACAĞIM BUGÜN SON KEZ YİYEYİM İNANCI…

insanların diyete başlamadan önce ve başladıktan sonra yaşadıkları endişeler sabit aslında genelde duyduklarımızı toplumda arkadaşlarımızla ailemizle bir hatırlayalım: “Belli bir süre kilo verdim ve sonra tekrar verdiğim kiloları geri aldım, eyvah diyete başlıyorum, pasta, makarna, pilav ve lahmacuna veda etmek zorundayım, aç kalacağım, sebze ve meyveyle hayat geçmez” …bu cümleler size tanıdık geldi mi?

Oysaki diyet hiç de düşünüldüğü gibi; sevilen yiyeceklerden uzak kalınan, sadece sebze ve meyve tüketilerek geçirilen bir süreç değil. Diyet; kişilerin yaşam tarzlarına adapte edilmiş listelerle, sevilen yiyeceklere de yer verilerek, sosyal yaşantı kısıtlanmadan, uzun dönemde davranış değişikliği yapmak. Aslında diyet; uzun dönemde davranış değişikliği yaratabilmek. Diyete başlamadan önce öncelikle beyin diyeti yapılması önemli.

Hayatın her evresinde ve her şeyde olduğu gibi işe kendinizi sevmekle başlayın

Kendinizi seveceksiniz ki; içinizdeki potansiyelin ve gücün farkına varabilin.

Sevmekten korkmayın, çünkü unutmayın ki sevgi paylaştıkça çoğalır.

Bu nedenle hayatta başarılı olmak için öncelikle kişi kendine güvenmeli. Kendinize güvenin. Başarıyı elde edin.

Unutmayın Hedefiniz geçici başarılar olmamalı; asla kısa sürede çok kilo kaybetmek hedeflenmemeli. Hedefi her zaman uzun kalıcı başarılar üzerine belirlemeli, uzun dönemde sağlıklı kilo kaybını ve kaybedilen kiloların geri alınmaması hedeflenmeli. Veee azimle devam etmeli.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu