GündemEkonomiTürkiye Gündemi

Kiralarda %25 Zam Sınırı

Konut kira artışlarını yüzde 25 ile sınırlayarak, fahiş fiyatlardan kiracıları koruyan düzenleme 1 Temmuz’da sona eriyor. Detaylar haberimizde…

 

 

Kiralarda %25 Zam Sınırı… Yeni düzenlemenin ayrıntıları neler? Düzenleme 1 Temmuz’dan sonra yürürlüğe girerse ne olacak? Gibi sorular akıllara takılmaya başladı.

Kiralarda %25 Zam Sınırı

Yüzde 25’ten Fazla Artmasına Yasak

Konut piyasası bir süredir fahiş fiyat artışlarının yaşandığı kira sorununu tartışıyor. Hükümet bu konuda bir standart getirmek için kiralara yüzde 25 zam sınırı düzenlemesini 11 Haziran 2022’de hayata geçirdi. Yasa konut kiralarının 1 Temmuz 2023’e kadar yüzde 25’ten fazla artmasına yasak getirmişti.

Adalet, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği ile Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilileri mesai yapıyor.

Kiralarda %25 Zam Sınırı

1 Temmuz’a sayılı günler kala Adalet Bakanı Tunç çalışmaya ilişkin açıklamalar yaptı. Yapılan açıklamada Tunç, “Kiralara yüzde 25 zam sınırı düzenlemesi üzerinde çalışılıyor. Dahası, süre uzayacak. Düzenlemenin 1 Temmuz öncesinde yetişmemesi durumunda, 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak şekilde yürürlüğe girecek” ifadelerini kullandı.

Yeni Uygulamanın Ayrıntıları Neler?

 

AK Parti kaynaklarına göre yeni düzenleme öncesi kira sorunu için Türkiye’de 81 ilde etki analizine bakılıyor olacak. Şikayetler, ülkedeki son durum, hangi bölgede kira artışı ne durumda gibi başlıklar gözden geçiriliyor olacak. Mahkemeye giden dosyalar incelenecek.

Kiralarda %25 Zam Sınırı

Düzenlemenin 1 Temmuz’a yetişmesi için çalışmalar sürüyor. Ancak yetişmemesi durumunda mağduriyet yaşanmaması için 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.

Ev sahiplerinin bu durumu fırsat bilip 1 Temmuz’dan itibaren fahiş artışlar yapması durumunda ise kiracı yalnızca ilk ay yüksek kira ödeyecek.

Düzenleme yürürlüğe girdikten sonra mahsuplaşma gerçekleşecek. İkinci kira döneminde ilk ay ödediği fazla ücreti dengeleyecek.

Düzenlemenin uzatılması için çalışma sürüyor.

CNN Türk

Kiralarda %25 Zam Sınırı…

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Geri bildirim: Yargıtay'dan Kiracıları Üzen Haber - Balıkesir Merhaba GazetesiBalıkesir Merhaba Gazetesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu