Balıkesir Merhaba Blog YazılarıDünyadan HaberlerGündemTarihYaşam

Tarihin En Büyük Gizemleri

Dünya tarihi henüz gizemi çözülmemiş olaylarla doludur. Geçmişte yaşanan gizemli olaylar hakkında hala teoriler üretilmektedir. İşte tarihin en büyük gizemleri

 

Tarihin En Büyük Gizemleri

Tarihin En Büyük Gizemleri! Yıllardır cevap bulunamayan sorular…

STONEHENGE’İ KİM İNŞA ETTİ?

Gizemli olaylar listemize Stonehenge ile başlıyoruz. Wiltshire kentinde bulunan Stonehenge anıtı, İngiltere’nin en önemli kültürel simgelerinden biri olarak kabul edilmektedir. Ayrıca dünyadaki en ünlü tarih öncesi anıtlardan biridir. Arkeologlar, Stonehenge’in M.Ö. 3000 – 2000 yılları arasında yapıldığına inanmaktadır. Yapı; her biri yaklaşık 4.1 metre yüksekliğinde ortalama 25 ton ağırlığındaki dikili taş halkasından oluşmaktadır.

Ancak bugüne kadar hiç kimse, dönüm noktasının nasıl veya neden inşa edildiğini bilmiyor. Ayrıca modern teknoloji sonunda sırlarını çözebilecek mi? Stonehenge’in gerçek amacı nedir?

Tarihin En Büyük Gizemleri

ÖLÜMCÜL BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİ

Yüzyıllar boyunca, Atlantik’in bu 500.000 mil karelik alanına sahiptir. Böylece Dünya üzerindeki en kötü şöhretli okyanus uzantısı olmuştur. Gemilerin, uçakların ve masum yolcuların iz bırakmadan kaybolduğu bir yerdir. Bermuda Şeytan Üçgeni’nde bu kadar çok gizemli kaybolmaya ne sebep olabilir? Ayrıca yıllardır araştırılamayan ve cevabının asla bulunmadığı gizemli bir yerdir.

Tarihin En Büyük Gizemleri

 PİRAMİTLER

Gizemli Mısır piramitleri, antik dünyanın en önemli harikaları arasındadır. 4.000 yıldan daha eski, dünyanın en ünlü mimari harikaları içerisinde yer almaktadır. Ancak kimse nasıl ve neden inşa edildiğini tam olarak anlamamaktadır. Ayrıca Mısır’ın hayranlık uyandıran piramitlerinin gerçek amacı yıllardır çözülememektedir.

Tarihin En Büyük Gizemleri

ANTIKYTHERA MEKANİZMASININ ŞİFRESİ

2.000 yıllık bir gemi enkazında çıkan eski bir mekanik cihaz, dünyanın ilk bilgisayarı olarak tanınmış hale gelmiştir. Makine, tarihçilerin düşündüğünden yüzyıllarca daha gelişmiştir. Ancak kökeni ve gerçek amacı bir sır olarak gizlenmiştir. Modern teknoloji sonunda gizemli Antikythera Mekanizmasının aslında ne olduğunu ortaya çıkarabilecek mi?

Tarihin En Büyük Gizemleri

LOCH NESS CANAVARI

Yüzyıllarca süren gözlemlere ve aramalara rağmen, en rezil derin deniz canavarlarından biri hala tanımlanamadı. Kanıtlar artmaya devam ettikçe, gizem devam ediyor: Loch Ness Canavarı gerçekten var mı? Ve eğer öyleyse, ne olabilir?

Tarihin En Büyük Gizemleri

 

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

 

 

Bu içerik www.gazetemerhaba.com'a aittir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu