GündemSporTürkiye Gündemi

Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başladı

Kırkpınar Yağlı Güreşleri ne zaman? 2023 Kırkpınar Güreşleri hangi kanalda?

 

Kirkpinar Yagli Guresleri Basladi

Büyük bir ilgiyle takip edilen Kırkpınar Yağlı Güreşleri için nefesler tutuldu. 662.’si düzenlenecek Kırkpınar Yağlı Güreşleri bu sene Cumhuriyetin 100. yılı olması sebebiyle başpehlivan olmayı başaran güreşciye 1 milyon lira para ödülü verilecek.

2023 KIRKPINAR GÜREŞLERİ NE ZAMAN?

  1. Kırkpınar Yağlı Güreşleri, 7-8-9 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ HANGİ KANALDA?

  1. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, TRT Spor da canlı yayınlanacak.

KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ’NDE PARA ÖDÜLÜ NE KADAR?

Cumhuriyetin 100. yılına denk gelen 662. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin başpehlivanı bu yıl 1 milyon TL’lik para ödülünün sahibi olacak. Başpehlivan ikincisine 250 bin TL, başpehlivan üçüncüsü olacak 2 güreşçiye de 125’şer bin TL para ödülü verilecek.

Kirkpinar Yagli Guresleri Basladi11

KIRKPINAR GÜREŞLERİ 2023 PROGRAMI

Her yıl yüzlerce pehlivanın kol bağladığı Sarayiçi Er Meydanı’nda güreşler Bugün gün saat 09.00’da başladı. Güreşler Sarayiçi’nde devam ederken, Kırkpınar’ın en önemli ritüellerden biri olan Ağa Karşılama Töreni ile güreş müsabakaları başladı.

Kırkpınar’ın 3 altın kemerli ağası, 662. Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, bugün saat 10.00’da Selimiye Meydanında gerçekleştirilecek olan törenle karşılandı. Daha sonra tören Atatürk Anıtı’nda devam etti.

Kırkpınar’ın açılış programı ise saat 18.30’da Sarayiçi Er Meydanı’nda gerçekleştirilecek. 8 Temmuz Cumartesi Günü güreşler Sarayiçi Er Meydanı’nda devam edecek. 9 Temmuz Pazar Günü, Kırkpınar Yağlı Güreşleri saat 09.00’da başlarken, Ağalık İhalesi saat 15.00’te, Bayrak Töreni saat 16.00’da Final Güreşi saat 17.30’da, Ödül Töreni ise saat 18.30’da yapılacak

Daha fazlası için Tıklayın

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Geri bildirim: Savaştepeli Öğrenciler Turnuva' dan Başarıyla Döndüler - Balıkesir Merhaba GazetesiBalıkesir Merhaba Gazetesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu