GündemTürkiye Gündemi

Kısa Çalışma Ödeneği Süresinin Uzama Kararı Resmi Gazete’de

Kahramanmaraş merkezli depremler, bölgesel krize neden oldu. Bu nedenle, kısa çalışma uygulaması yapan işyerleri için kısa çalışma ödeneğinin süresi uzadı. Uzamaya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yer aldı.

 

Kısa Çalışma Ödeneği Süresinin Uzama Kararı Resmi Gazete’de… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı karar, 9 Mayıs’tan itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

Kısa Çalışma Ödeneği Süresinin Uzaması Kararı Resmi Gazete'De

Karara göre, 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununun ek 2’nci maddesinde belli olan esaslar çerçevesinde, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremler meydana geldi. Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle bölgesel kriz gerekçe oldu. Bu bölgesel kriz olan gerekçe, 8 Mayıs 2023 tarihine kadar kısa çalışma başvurusu yapmış olan işyerleri için kısa çalışma ödeneğinin süresi, işverenlerin başvurması koşulu ve daha önceden kısa çalışmadan yarar sağlayan aynı işçiler için ve aynı şartları aşmamak kaydıyla mevcut. Devamında, 8 Mayıs ve öncesinde kısa çalışma uygulaması biten işyerleri bakımından 9 Mayıs’tan itibaren (bu tarih dahil), 8 Mayıs’tan sonra kısa çalışma uygulaması biten işyerleri bakımından ise kısa çalışma bitiş tarihini izleyen tarihten itibaren, 7 Ağustos 2023 tarihine kadar yeni bir uygunluk tespiti yapılmasına gerek bulunmaksızın uzaması gerçekleşti.

Kısa Çalışma Ödeneği Süresinin Uzaması Kararı Resmi Gazete'De

“İşsizlik ödeneği süresinden düşülmeyecek”

Türkiye İş Kurumundan (İŞKUR) konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamada, 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle bölgesel kriz gerekçe oldu. Bu gerekçeyle 3 ay süreyle kısa çalışma uygulamasının hayata geçtiğini hatırlattı.

Kısa Çalışma Ödeneği Süresinin Uzaması Kararı Resmi Gazete'De

Açıklamada, kısa çalışma uygulamasını uzatmak isteyen işverenlerin başvurularının e-Devlet aracılığıyla alınacağı ifadesi gerçekleşti. Ayrıca, “İlk talebi Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığınca uygun olan işverenlerin işçilerine, yeni bir uygunluk tespiti gerçekleşmeksizin İŞKUR, uzatma ödemeleri gerçekleştirilecektir” bilgisi yer aldı.

Daha önce ödenek için başvuru yapmış. Ancak henüz inceleme sonucu tamamlanmamış işverenlerin de uzatma başvurusunda bulunabileceği bildirilen açıklamada, bu uzatma başvurularının, ilk talebin inceleme sonucunun uygun görülmesinin ardından işlem olacağı belli oldu.

Açıklamada, “Ayrıca, Cumhurbaşkanı Kararı doğrultusunda bölgesel kriz gerekçesiyle kısa çalışma ödenekleri oldu. Olan kısa çalışma ödemeleri, işsizlik ödeneği süresinden düşülmeyecektir” dedi.

..Kısa Çalışma Ödeneği Süresinin Uzama Kararı Resmi Gazete’de…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu