GündemEkonomiİlçe Haberleri

KOBİLERE İŞTE FIRSAT

Türk Özel Sektörünün çatı kuruluşu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği KOBİ’lerin yurtdışı pazarlara açılmasını sağlamak üzere ve ,KOBİ’lerin ihracaatını artırmak için yeni işbirlkikleri yürütüyor.

Edremit Ticaret Odası yaptığı duyuru ile,” TOBB,KOBİ’lerin yurtdışına gerçekleştirdikleri iş gezileri ve fuar gezileri,ihracatta başrı oranını arttırmakla birlikte,uluslar arası işbirliklerinin oluşmasına yardımcı olmakta,üyelerimizin küresel sektörel gelişimlerine destek olmaktadır.”dedi.

Destek modeli ile birlikte,belirlenmiş kriterler çerçevesinde sektörel olarak gerçekleştirilecek ve en az 10 KOBİ’nin katılım sağlayacağı yurtdışı iş gezileri TOBB kanalı ile KOSGEB tatarfından desteklenecek. Başvuruda bulunmak için,üyelerin ilgili formları doldurarak TOBB’a iletilmek üzere odaya başvurmaları istendi.Başvurular TOBB incelemesi sonrası KOSGEB’e iletilecek ve KOSGEB’in onayı sonrası KOBİ’lerimiz desteklenmeye hak kazanacaktır.

DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

Yurtdışı İş Gezisinin destek kapsamına alınabilmesi için;başvuru esnasında KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı en az 10 (On) işletmenin yurtdışı iş gezisi programında yer alması , destek talep eden işletmelerin tamamının aktivitelerin tamamına katılması gereklidir.Mazeretleri sebebi ile iş gezisine 10 işletmeden az katılım olması durumunda, destek başvurusunda bulunan işletmelerin desteklenip/desteklenmeyeceğine KOSGEB karar verecek.Yurtdışı İş Gezisine katılacak işletme temsilcilerinin;işletme sahibi,ortağı veya çalışanı olması gereklidir.Destekten faydalanacak işletmenin faaliyet alanı ile yurtdışı iş gezisinin kapsadığı iş kolları uyumlu olmalıdır.Merhaba haber

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu