GündemBalıkesir Merhaba Blog YazılarıTarifler

Kolay Muz Dondurması Tarifi

Kolay Muz Dondurması Tarifi: Yaz ayı gelmeden önce dondurma tariflerini sizlerle paylaşmak istedik. Hazırlama süresi sadece 125 dakika süren bu tarifi yapmak gerçekten çok kolay.

 

Kolay Muz Dondurması Tarifi

K 17

Öte yandan Porsiyon Sayı: 4 kişilik

İçindekiler:

  • 4 adet muz
  • Bir porsiyon için besin değerleri;

 

Ayıca porsiyon değeri;

  • 65 kcal
  • 1 gr protein
  • 16 gr karbonhidrat
  • 0,1 gr yağ
  • 1,1 gr lif

 

2 47

Dahası Hazırlanışı:

Muzları soyalım, ardından dilimleyin. En az 2 saat veya bir gece dondurun. Öte yandan Bir mutfak robotuna koyun ve pürüzsüz ve kremsi olana kadar karıştırın. Ayrıca Eğer evinizde mutfak robotu yok ise derin bir leğene ya da kaba koyup ezmeye de çalışabilirsiniz ama bu zor olabilir.

Son olarak: Kaselere koyup servis yapın.

 

B 20

Yanına Ne İyi Gider?

  • Kaymak
  • Bal ve süt
  • Eritilmiş Çikolata
  • Bisküvi
  • Damla Çikolata
  • Muz, Çilek, kivi

 

Daha farklı tarifler denemek her zaman iyidir. Sağlıklı ve dengeli beslendiğiniz sürece yediğiniz şeylere dikkat ettikçe farklı yemekler damağınıza renk ve lezzet katacaktır. Ayrıca Bu kolay tarifi her zaman yapabilirsiniz. Özellikle yaz aylarında tercih edilen dondurma evde yapıldığında daha lezzetli oluyor. Ben denedim çok beğendim, şekerli ve kolay eğlenceli bir tarifti. Siz de farklı tarifleri denemekten korkmayın!

 

Muhammed Can Akyürek’in tarifi

Gazetemerhaba 

 

Muzlu Vegan Dondurma için:

1 su bardağı artı 2 yemek kaşığı (242 gram) hindistan cevizi sütü
1 su bardağı (212 gram) Kaju Sütü
3/4 su bardağı artı 2 yemek kaşığı (175 gram) toz şeker
1/2 su bardağı (80 gram) kakao yağı
1/4 su bardağı artı 2 çay kaşığı (70 gram) sızma hindistancevizi yağı
1 çay kaşığı (4 gram) koşer tuzu
1/2 su bardağı kıyılmış ceviz

Öte yandan vegan dondurma için Kavrulmuş muzları yapın:

Aşama 1

Fırını 400 ° F’ye ısıtın; rafı ortada konumlandırın. Parşömen kağıdı ile sığ bir fırın tepsisini hizalayın. Büyük bir kapta muzları, hindistancevizi yağını, şekeri ve tuzu atın. Malzemeleri hazırlanan fırın tepsisine yayın ve 10 ila 15 dakika veya karamelleşene kadar pişirin. Bir soğutma rafına aktarın ve tamamen soğumaya bırakın.

Ayrıca Dondurmayı böyle yap:

Adım 2

Hindistan cevizi ve kaju sütlerini uzun (2 litre veya daha büyük) bir kaba dökün ve bir kenara koyun. Küçük bir tencerede şeker ve 1/4 (60 gram) suyu birleştirin ve şeker eriyene kadar kısık ateşte karıştırın. Kakao yağı ve hindistancevizi yağını eriyene kadar karıştırın. Tuz eriyene kadar karıştırın.

Aşama 3

Şeker karışımını yavaşça hindistan cevizi sütü karışımına dökün. Daldırma blender kullanarak sıvıları emülsifiye olana kadar çırpın. Kavrulmuş muzları ekleyin ve emülsifiye olana kadar karışımı karıştırmak için bir daldırma blender kullanın. Dondurma tabanını kapatın ve soğuyana kadar 1 ila 2 saat soğutun. Gece boyunca soğutmayın. (Gece ​​boyunca buzdolabında tutmanız gerekiyorsa, katılaşan dondurma tabanını, kabı daha sıvı hale gelene kadar biraz ılık suyla bir kaseye koyarak “gevşetin”.

 

Adım 5

Dondurma çalkalanırken, fırını önceden 300 derece F’ye ısıtın; rafı ortada konumlandırın. Cevizleri kenarlı bir fırın tepsisine yayın ve fırında yaklaşık 5 dakika veya kokulu olana kadar kızartın; Fındıkları soğuması için bir kaseye aktarın. Çalkalamanın son dakikasında kavrulmuş cevizleri ekleyin. Karışana kadar çalkalayın. Dondurmayı soğumuş saklama kabına geri aktarın ve istediğiniz kıvama gelene kadar dondurun. Alternatif olarak, hemen servis edebilirsiniz – gelato kıvamında olacak.

Ayrıca Dondurmayı 7 güne kadar donmuş olarak saklayacağız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu