Köşe Yazıları

KORONA ÖNCESİ VE SONRASI

* 1 vakanın açıklandığı 11 Mart akşamı dışarıda arkadaşımla beraber oturuyordum. O akşam sokak ve kafelerdeki sessizlik bizi şaşırtmıştı. İnsanların bu durumun etkisiyle dışarıya çıkmadığını düşünmüştük.

* İlk zamanlar Korona`ya karşı ciddi bir endişe duymuyordum. Acıkçası işin bu seviyeye ulaşabileceğini de tahmin etmiyordum. Günler geçtikçe vakalar ve ölümler artınca işin ciddiyetinin hepimiz farkına vardık. Bu süreçte fazlasıyla dikkat edip, hatta takıntı haline getirip önlemler almaya başladım. Şu geldiğimiz nokta üzücüdür ki vaka sayımız 42 bin 282, vefat eden sayımız ise 908 ( 9 Nisan Perşembe verileri). Kaybettiğimiz canlara Allah`tan rahmet diliyorum. Bu dönemde insanların ilk zamanlarda görülen panik havayı terk ettiğini düşünüyorum. Eskiye nazaran kaygılarımız azalmış gibi. Bu sevindirici bir durum. Belki de gündemin sadece virüs olması ve buna alışılmış olması insanlara biraz da olsun süreci unutturuyor. Fakat çalışamayıp, evine ekmek götüremeyenler ya da hiç geliri olmayanlar için süreç gerçekten daha zor. Allah herkesin yardımcısı olsun.

*- Korona öyle bir şeymiş ki insanoğluna sıradan gelen şeylerin aslında ne kadar önemli olduğunu hepimize hatırlattı. Özellikle özgürlüğün, dışarıya çıkmanın, arkadaşlarla birlikte oturup çay içmenin, çok basit bir tokalaşmanın ve birbirimize dokunmanın bile hayatımız için kıymetli olduğu duygusu şu günlerde hepimizin ortak inancı.. Sosyal medya ise oldukça hareketli. Virüs ile ilgili bir çok paylaşım yapılıyor. Kimileri bu dönemde sıkıntılı zamana moral niteliğinde paylaşımlar yaparken, bazı paylaşımlar ise can sıkıyor ve oldukça fazla bilgi kirliliği de mevcut. Bunun yanında kıymetli, işe yarar bilgi paylaşımları da elbette var. 65 yaş üstü için sokağa çıkma yasağı başladığı günden beri yapılan bazı paylaşımları saygısızca bulduğumu da ifade edeyim.

* Koronalı günler benim için bilgisayarda vakit geçirerek, kitap okuyarak ve uyuyarak geçiyor. Umarım bu sıkıntılı zamanları milletçe bir an evvel atlatırız, evde kalalım ve yasaklara riayet edelim. Sana söz yine baharlar gelecek…

Sağlıkla kalın. Sevgilerimle..

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu