Gündem

KULA YAĞ KATAR’DA

Ortadoğu’da Arap ülkelerinin ambargosu ile zor bir dönemden geçen kardeş Müslüman ülke Katar’a, Türkiye’nin verdiği desteğe Balıkesir’de Kula Yağ da katıldı. Önceki gün 18 ton Ayçiçeği yağı Katar’a ihraç edilmek üzere yola çıktı

 

KULA YAĞ KATAR’DA

 

 

Ortadoğu’da sıkıntılı günler yaşayan Katar’a, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan destek olmuş ve iki ülke arasında ekonomik ilişkilerin arttırılması kararı alınmıştı. Balıkesir’in köklü firmalarından Kula Yağ’da bu kapsamda Katar’a yağ ihracatı yapıyor. Önceki gün 18 tonluk bir konteynır ayçiçeği yağı, Katar’a ihraç edilmek üzere yola çıktı. İlk olarak İzmir Limanına gidecek olan ayçiçeği yağları buradan gemi ile Katar’a ulaştırılacak.

Katar’a yapılan ihracatı değerlendiren Kula Yağ Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Kula, “Katar Ortadoğu’da kendisine uygulanan ambargo ile zor günler geçiriyor. Katar’ın bu zor günlerinde Türkiye Katar ile ekonomik anlaşmaları hayata sokarak bu dost ve kardeş Müslüman ülkeye destek oluyor. Biz de Kula Yağ olarak dünyanın ambargo uyguladığı bu dost ülkemize 18 ton ayçiçeği yağı ihraç ediyoruz. Gıda ihtiyaçlarının temini iççin destek oluyoruz. İlerleyen günlerde de ihracatı arttırarak Katar’a desteğimizi sürdürüp ülkemizin de dış ticaretine katkı vermeye devam etmek istiyoruz” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu