YaşamGündem

Kullanan vazgeçemiyor, eski günler yeniden canlanıyor

Kullanan vazgeçemiyor, eski günler yeniden canlanıyor

Aydın’da pandemi döneminde yoğunlukla kırsal mahallelere yerleşmeye başlayan vatandaşlar soba kullanımını arttırırken, pandemi sonrası şehir merkezine dönüş yapanlar sobadan vazgeçmedi.

Odun ve kömür sobaları ısınma ihtiyacının yanında, lüks evlerin olmazsa olmazları arasına girerek nostalji olarak da kullanılıyor. Şehirlerde her geçen gün ağı genişleyen doğalgaz başta olmak üzere modern ısınma sistemlerinin yaygınlaşması ile birlikte kullanım alanı giderek daralan sobalar, son yıllarda lüks evlerde nostalji yaşamak isteyenler tarafından yeniden kullanılmaya başlandı.

Soba 1

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ölümlere yol açan Korona virüs salgınından sonra şehir yaşamından uzaklaşarak kırsal alanlara yerleşen vatandaşlar soğuk kış günlerinde ısınmak için odun ve kömür sobalarını tercih etti.

2Soba

Kırsalda doğalgaz olmaması sebebiyle sıkça kullanılan sobaların yanı sıra fırınlı sobalar da aynı zamanda da hem ısınma hem de yemek ve börek pişirme gibi işlerde vatandaşların gözdesi oldu. Pandemi sonrası şehir merkezine dönüş yapanlar sobadan vazgeçemezken, nostalji yapmak isteyenler için odun ve kömür sobaları lüks evlerin nostalji eşyası oldu. İHA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu