Gündemİlçe HaberleriSiyaset

AK Parti’li Canbey : ‘Kurtuluş kıvılcımı Balıkesir’de yakılmıştır’

AK Parti'li Canbey : 'Kurtuluş kıvılcımı Balıkesir’de yakılmıştır'. Balıkesir Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Başkanvekili Mustafa Canbey, Balıkesir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümüyle ilgili bir mesaj yayımladı.

AK Parti’li Canbey : ‘Kurtuluş kıvılcımı Balıkesir’de yakılmıştır’

 

Ak Partili Canbey Kurtulus Kivilcimi Balikesirde Yakilmistir 1

Milletvekili Canbey, “Kuva-yi Milliye Şehri Balıkesir, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan milli mücadele için verilen destansı mücadelenin simgesi haline gelmiştir. “dedi. Milletvekili Canbey, mesajında Balıkesir’in milli mücadelenin öncü şehirlerinden biri olduğunu vurguladı.

“Balıkesir’imiz milli mücadelenin öncü şehirlerinden biri olmuştur ”

Milletvekili Canbey, mesajında şu ifadelere yer verdi; “ Balıkesir’imiz milli mücadelenin öncü şehirlerinden biri olmuştur. Düşman orduları, her parçası kanla sulanmış Anadolu topraklarında, 1. Dünya Savaşı’nın ardından imzalanan ağır antlaşmaları bahane gösterilerek 1919’da işgal girişimine başlamış ve Yunanlılar 30 Haziran 1920’de Balıkesir’i işgal altına almıştır. İşgal haberinin şehirde duyulmasının ardından Kuva-yi Milliye Hareketi Balıkesir’de adeta vücut bulmuş, Okuma Yurdu ve Alaca Mescit toplantıları ile teşkilatlanan kahraman Balıkesir halkımız, işgale karşı direnişe başlamıştır. “ dedi.

Ak Partili Canbey Kurtulus Kivilcimi Balikesirde Yakilmistir 2

“Kahraman şehrimiz Kuva-yi Milliye’nin başkenti olarak adını tarihe yazdırmıştır”

AK Parti’li Canbey : ‘Kurtuluş kıvılcımı Balıkesir’de yakılmıştır’ . Canbey, Balıkesir’in işgale karşı gösterdiği kararlılıkla Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda önemli bir rol oynadığını belirtti. İlk kurşunların atıldığı bu kahraman şehir, Kuva-yi Milliye’nin başkenti olarak tarih sahnesine geçti dedi. Milletvekili Canbey, “Bu toplantılar ile düşünce safhası oluşan Kuva-yi Milliye Hareketi, devamında düzenlenen 5 kongre ile olgunlaşmış, ardından topyekûn mücadeleye girişilmiş ve vatan sahipsiz bırakılmamıştır. Kahraman Balıkesir halkı böylesine zor zamanlarda, zulme ve ülkemizi parçalamak isteyen düşmanlara tarihi bir ders vererek Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında en büyük rolü oynayan şehirlerden biri olmuştur. Milli Mücadelede ilk kurşunların atıldığı kahraman şehrimiz Kuva-yi Milliye’nin başkenti olarak adını tarihe yazdırmıştır” dedi.

Ak Partili Canbey Kurtulus Kivilcimi Balikesirde Yakilmistir 3

“Şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılını kutluyorum”

AKP Parti’li Mustafa Canbey, aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği altında Türkiye’nin geleceğine yönelik çalışmaları sürdürdüklerini ve bu azimle Balıkesir ve ülke için hizmet ettiklerini vurguladı.

Dr. Mustafa Canbey, mesajını şu sözlerle tamamladı; “Bu düşüncelerle, bağımsızlığımız için büyük bir kahramanlık destanı yazan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılını kutluyor, kahraman Balıkesirli hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi. // AK Parti’li Canbey : ‘Kurtuluş kıvılcımı Balıkesir’de yakılmıştır’

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

Haber: Elif Şahin // AK Parti’li Canbey : ‘Kurtuluş kıvılcımı Balıkesir’de yakılmıştır’

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu