GündemEğitimİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

LGS Sınavı Saat Kaçta Başlıyor?

8.Sınıf öğrencileri bugün Liselere Geçiş Sınavında ter dökecekler. Peki, LGS sınavı saat kaçta başlıyor? Beraberinde, saat kaçta bitiyor? Liselere Geçiş Sistemi MEB 2023 LGS sınavı kaç dakika? Dahası kaç soru olacak? İşte bu sorularının cevapları detaylarda…

 

 

LGS Sınavı Saat Kaçta Başlıyor?… Sekizinci sınıf öğrencileri LGS sınavı için hazırlıklarını tamamladı. İyi bir lisenin kapısını aralamak isteyen öğrenciler LGS saati, sınav süresi/dakika gibi bilgilere ulaşmak istiyor. Beraberinde, MEB tarafından yayınlanan takvim doğrultusunda LGS saat kaçta başlıyor. Dahası, kaçta bitiyor. LGS saat kaçta başlıyor ve bitiyor sorusuna yanıt arıyor. Geçen yıl olduğu gibi 2023 yılında da iki oturum halinde gerçekleşecek. Beraberinde, sınavda öğrencilere çoktan seçmeli toplam 90 soru olacak. Birinci ve ikinci oturumda öğlen saatleri itibariyle sona erecek.

Ayrıca, Türkiye’nin 81 ilinde düzenlenecek olan LGS için geri sayım sürüyor. Ortaokul 8.sınıf öğrencilerin istediği lisede eğitim görmek için MEB’in düzenlediği LGS sınavına giriş sağlayacaklar. Sözel ve sayısal yeteneklerinden sınav olacak öğrenciler LGS sınavı saat kaçta başlayacak, kaçta bitecek sorusuna yanıt arıyor.

LGS Saat Kaçta Başlıyor Kaçta Bitiyor?

Milli Eğitim Bakanlığı Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında gerçekleşecek. Bununla birlikte, sınavda sözel ve sayısal iki oturum halinde 90 soru sorulacak. 1 milyondan fazla öğrenci bugün katılım göstereceği LGS sözel sınavı 09:30’da Sayısal sınavı ise 11:30’da başlayacak. Öğrencilerin sınav günü en geç saat 09.00’da okulunda hazır bulunması gerekiyor. İkinci oturum olan Sayısal sınavı 11:30’da başlayacak. 11:30’da başlayan oturum 13:00’de sona erecek.

Öğrenciler, okulundaki bina, sıra numarası gibi bilgileri içeren LGS sınav belgesi alma işlemini e-Okul üzerinden gerçekleşecek.

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ

LGS Sınav Süresi Saatleri

Ortaokul son sınıfta olan yüz binlerce öğrencinin katılacağı LGS Sözel sınavı 09:30’da Sayısal sınavı ise 11:30’da başlayacak. Sözel alanda adaylara 50 soru için 75 dakika süre verilecek. 09:30’da başlayan ilk oturum 10:45’te sona erecek. Ardından, ikinci oturum olan Sayısal sınavı 11:30’da başlayacak. İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru olacak. Dahası, 80 dakika süreleri olacak.

2023 LGS Soru Dağılımı

LGS soru dağılımları sözel ve sayısal olarak belli oldu. Birinci Oturum Sözel Alan; Türkçe 20 soru, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 10 soru. Dahası, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 10 soru. Devamında, Yabancı Dil 10 soru olmak üzere toplam 50 sorudan oluşacak.

Son olarak, ikinci oturum olan sayısal alan Fen Bilimleri 20 soru, Matematik 20 sorudan oluşacak.

…LGS Sınavı Saat Kaçta Başlıyor?…

Daha fazla haber için tıklayınız…

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu