GündemKöşe Yazıları

Lokantacı Deyince

Lokantacı Deyince

 

Yeni tip virüs olan koronavirüs döneminde esnaf grubumuz arasında en çok etkilenenler; lokantacılar, berberler, eğitimciler, bayan kuaförler, taksi şoförleri, otobüs firmaları oldu belki. Yerli esnaf listesindeki lokantacılar da karantina sürecinde epey zarar etmişti. Dükkân kirası, elektik-su-gaz-telefon faturaları, çalışanların maaşları, borçlar, ev idaresi, işsizlik derken ne zor günleri atlattı güzel ülkemiz. Esnaf kardeşimiz, uzun yolun yolcusu olan şoför amcalarımız için gece gündüz yol üstü mekânlarda dükkânını yıllardır açık tuttu mesela. Gece saat 3’te canı Türk esnafımızın yaptığı kokoreç ve döneri yemek isteyen, TIR yolculuğunda çok acıkıp da yol üstündeki ışıklarda mola verip kendini ilk restorana atan şoförlerimiz yahut uzun yolun yolcuları nasıl da karın tokluğuyla işine aşkla sarılırlar.

Bulunduğu kasabada lokanta açıp da müşteri edinebilmek, temizlik kurallarını harfi harfine uygulayabilmek, müşteri memnuniyetine ulaşmak, iş yeri reklâmını yapabilmek, yemeklerin püf noktalarını taşıyan usta aşçılara ulaşabilmek, her menüyü vatandaşa sevgiyle sunabilmek, evlere sipariş için bile ev yemekleriyle koşturup rakiplerinin önüne geçebilmek, artan yemekleri hayvanlara ayırmak, pişen sıcak yemeklerden evsiz ve aç insanlara da birer kap ayırmak, her bir lokanta çalışanını ödüllendirmek, toplu yemek davetlerinde ön planda olmak, sabah erkenden dükkânını besmeleyle açarak gece yarısına dek insanlara hizmet etmek, ramazan ayındaki iftar ve sahur yemekleri için uygun fiyat listesiyle öğrencilere madden yardımcı olmak, “askıda ekmek/askıda çorba/askıda kahve” projesiyle parasız müşterilere sessizce gönülden destek olan iyi insanları bulabilmek, birçok güzelliği iş yerinde toplayabilmek lokantacı kardeşlerimizin olmazsa olmaz özellikleri arasındadır.

Sessizce iyilik yapıp da kıyıda köşede unutulan açları doyuran lokanta sahiplerini ayakta alkışlamak gerekir. Koronavirüs döneminde aylarca iş yeri kapanan, elektrik ve su faturalarıyla kira masrafları birikince müşteri bulmakta sıkıntı yaşayan, yine de kalitesinden özün vermemek adına “maske-mesafe-temizlik” kuralına uyarak kaldığı yerden ekmeğine sımsıkı sarılan lokantacı ustalarımıza bereketli bir sezon nasip olsun. Ekmek kapınız müşterilerinizin duası ve bereketiyle canlansın.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu