Türkiye Gündemi

Madende Göçük: Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor

Zonguldak'taki Maden Göçüğünde Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor: Bir İşçi Kurtarıldı

Madende Göçük: Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor

Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde bulunan özel bir maden ocağında meydana gelen göçük sonrası kurtarma çalışmaları devam ediyor. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, mahsur kalan işçilerden birini kurtardı.

Özel maden ocağında meydana gelen göçükte mahsur kalan işçiler Murat Ç. ve Erdem Y’nin sesleri üzerine kurtarma ekipleri olay yerine intikal etti. Kurtarma çalışmaları sonucunda Erdem Y’nin kurtarıldığı ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Bölgeye sevk edilen jandarma, sağlık ekipleri ve Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tahlisiye ekipleri, diğer mahsur kalan işçiyi kurtarmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu ve TTK Genel Müdürü Muharrem Kiraz’ın da olay yerinde incelemelerde bulunduğu belirtildi. Vali Hacıbektaşoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, göçüğün meydana geldiği vardiyada toplam 35 kişinin bulunduğunu ve kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

İşçilerden birinin sağ olarak kurtarıldığı bilgisini veren Vali Hacıbektaşoğlu, diğer işçinin de sağ olduğunu ve ses alındığını belirtti. Ekiplerin, diğer işçiye ulaşmak için çalışmalarını sürdürdüğünü vurguladı.

AA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu