GündemEkonomiİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Madeni Parada Değişiklik

Cüzdanında 1 TL ve 50 Kuruş Olanlar! Darphane, Türk Madeni Paralarında Değişiklik Kararı Aldı: 1 TL ve 50 Kuruş Paraların Ağırlığı Azalacak.

 

 

Madeni Parada Değişiklik.. Darphane, Türk madeni paralarıyla ilgili önemli bir karar duyurdu. Bu karar, cebinde 1 TL, 25 kuruş ve 50 kuruş madeni paraları bulunanları ilgilendiriyor. Yeni düzenlemeyle, bazı madeni paraların geçerliliği sona erecek.

Yıllardır devam eden enflasyon krizi ve döviz kuru dalgalanmaları nedeniyle Türk Lirası değer kaybetmeye devam ediyor. Bu durum, madeni paralarla ilgili yeni düzenlemelere zemin hazırladı.

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, artan maliyetlerin ardından madeni paraların ağırlıklarını azaltmaya yönelik çalışmalar başlattı. Yeni düzenlemeyle, bakır, çinko ve nikel oranlarında değişiklik yapılarak üretimde yaklaşık %30 tasarruf sağlanma hedefler arasında.

Yeni düzenlemeyle, 1 TL madeni paranın ağırlığı 8.2 gramdan 6.6 grama, 50 kuruş madeni paranın ağırlığı ise 6.8 gramdan 5.5 grama düşecek. Ayrıca, paraların kalınlığında da yaklaşık yarım milimetrelik bir değişiklik olacak.

İlk olarak, piyasaya 1 TL ve 50 kuruşluk yeni madeni paralar sürülecek. 1, 5, 10 ve 25 kuruşluk madeni paralarla ilgili düzenlemeler ise halen devam ediyor. Bu değişiklikler, madeni paraların kullanımında ve değerinde önemli bir etkiye sahip olacaktır.

…Madeni Parada Değişiklik…

Daha fazla haber için tıklayınız…

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu