GündemÖzel Haberler

BU MAHALLE EZBERLERİ BOZUYOR

Hacı İlbey Mahallesi Muhtarı Mustafa Deniz, mahallesinde bir ilki başardı. Para geçmeyen muhtarlıkta evrak ücretlerinin nasıl ödendiğine inanamayacaksınız. Hacı İlbey Mahalle Muhtarının Türkiye’ye örnek olacak projesi sadece MERHABA’da…

Bu muhtarlıkta evrak ücreti ödemeniz gerekmiyor. Çünkü Hacı İlbey Mahallesi Muhtarı Mustafa Deniz, evrak ücreti almak yerine gelen ve işlem yapmak isteyen vatandaşlarda, evlerindeki atık ürünleri getirmelerini istiyor. Atık pilden kullanılmış yağlara, kedi mamasından, eski gazetelere kadar her şeyi toplayan muhtar Mustafa Deniz, her sabah gördüğü kedilere mama verirken, atık yağları ve pilleri belediyeye ulaştırıyor. Topladığı plastik kapakları ise tekerlekli sandalye almak için engelliler derneğine ulaştıran Muhtar Deniz, muhtarlığın da kitabını yazdı.

MAHALLENİN KURALLARI
Hazırladığı kurallar broşürünü mahalle sakinlerine dağıtan hacı İlbey Mahallesi Muhtarı Mustafa Deniz, “Mahallemizde oturan herkesin bilmesi gereken kurallar var. Birlikte saygı ve sevgi içerisinde yaşamak istiyorsak bu kurallara uymalıyız. Birlik, beraberlik ve yardımlaşmanın olması için elimizi de taşı altına koymalıyız. Ben mahalle sakinlerimizden evlerinde bulunan her türlü atık  maddeyi muhtarlığımıza getirmelerini istiyorum. Onlar için vatandaşlarımıza ayrıca poşetler dağıtıyorum. Atık yağları lavabolara dökmek yerine pet şişe içerisinde muhtarlığımıza getirmelerini istiyorum” ifadelerini kullandı.

“ÇEVREMİZİ KORUYALIM”
Özellikle atık pillerin çevreye büyük zararlar verdiğini söyleyen Hacı İlbey Mahallesi Muhtarı Mustafa Deniz, “Vatandaşlarımız evlerindeki atık pilleri de muhtarlığımıza getiriyorlar. Atık piller büyük tehlikeler saçıp çevremizi ciddi anlamda kirletiyorlar. Ayrıca pet şişelerde bulunan mavi kapakları da muhtarlığımızda topluyoruz. Toplanan kapaklar, engelli vatandaşlarımıza umut oluyor. Onlara tekerlekli sandalyeler alınıyor. Mahallemizdeki çöpler Salı ve Cuma günleri saat sabah 07.00’den itibaren toplanıyor. Bu zaman dilimleri dışında kapı önlerine çöp tenekesi ve çöp çıkarmak yasak. Çünkü mahallemizi temiz tutmak için bu kurala uymalıyız” şeklinde konuştu.

“İŞİNİZ OLMASA DA UĞRAYIN”
Mahalle sakinlerini her zaman muhtarlığına beklediğini söyleyen Hacı İlbey Mahallesi Muhtarı Mustafa Deniz, “Mahallemizdeki vatandaşlarımızın işleri olsa da olmasa da mutlaka muhtarlığa gelmelerini istiyorum. Konuşarak istişareler yaparak mahallemiz için fikir üretelim. Mahalle sakinlerimiz internet sitemizden çalışmalarımızı takip edebilirler. Hazırladığım broşürde telefon numaramı da yazıyorum. Beni arayıp sormak istediklerini sorabilirler, fikir danışabilirler. Mahallemiz için en iyisini yapalım” dedi.

MUHTARLIĞIN KİTABINI YAZDI
Muhtarlığa dair tüm bilgilerin yer aldığı bir de kitap yazarak tüm muhtarlıklara dağıttığını söyleyen Hacı İlbey Mahallesi Muhtarı Mustafa Deniz, “Muhtarlık çok önemli bir görev. Mahallelerin doğru ve düzgün yönetilmesi için de belli şartlar var. Ben de tüm bunları derleyip bir kitapçık bastırdım. Bunu tüm muhtarlarımıza dağıttım. Benden önce, 1905 yılından itibaren Hacı İlbey Mahallesinde muhtarlık yapan tüm muhtarlarımızın fotoğraflarını bulup onları duvara astım. Ben mahallem ve vatandaşlarım için işimi severek yapıyorum” şeklinde konuştu. Ali Osman Ata

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu