Gündemİlçe Haberleri

Manyas Bereketin Simgesini Unutmadı

Manyas Bereketin Simgesini Unutmadı. Muharrem ayının onuncu günü aşure günü. Manyas Diyanet Gençlik Merkezi ‘de aşure ikramı yaptı.

 

Manyas Bereketin Simgesini Unutmadi 1

 

Manyas Bereketin Simgesini Unutmadı. Diyanet Gençlik sorumlusu Nurgül Çelik’in organize ettiği aşure etkinliğinde maliyetler gençlik merkezi üyeleri tarafından karşılanırken, Cuma namazı çıkışında vatandaşlara Çarşı Camisi bahçesinde ki stantta aşure ikramı gerçekleşti. Manyas Müftüsü Abdullah Bostan dua etti. Ardından görevliler aşureleri kâselere koyarak sırayla vatandaşlara ikram etti.

 

Manyas Bereketin Simgesini Unutmadi 2

 

Müftü Bostan Günün Önemine Vurgu Yaptı

Müftü Bostan, “Peygamberimiz Hz. Muhammet Mustafa (SAS) efendimizin can paresi Hazreti Hüseyin ve 72 yakının Yezitler tarafından şehit edildiği gün bugün. Ayrıca Muharrem ayının onuncu günün de Diyanet Gençlik Merkezinin de aşure ikramıyla bu günü değerlendirdi. ” dedi.

 

Manyas Bereketin Simgesini Unutmadi 3

 

Aşure Tarifi

Gerekli olan malzemeler
  • 2 su bardağı buğday
  • 1 su bardağı kuru bakla
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 1 su bardağı kuru sarı üzüm
  • 15 adet kuru kayısı ikiye bölünmüş
  • 300 gr. kestane haşlanmış ve ayaklanmış
  • 1,5 kg toz şeker
  • 1 lt. süt
Aşure Tarifi

Buğdayı ve baklayı iyice yıkayın. Büyük bir aşure tenceresinin içinde, pirinci de ekleyerek 5 lt. suyla 20 dakika ağzı kapalı olarak kaynatın. Bir gece bekletin. Ayrıca nohut, fasulye, üzüm ve kayısıyı da geceden ayrı ayrı kaplarda ıslatın.

Üzerine 4 parmak su çıkacak kadar su ilavesiyle, sabahleyin tencereyi ağzı açık olarak orta ateşe koyun ve hiç karıştırmayın.

Ayrıca Nohudu ve fasulyeyi haşlayın. Nohudun kabuklarını soyun ve her ikisini de tencereye ekleyin. Su azaldıysa 1 lt sıcak su ekleyin.

Kaynattığınız ve süzdüğünüz üzüm ve kayısıları ekleyin. Ardından malzemelerin hepsi piştiği zaman kestaneyi koyun. Kısık ateşte tüm bunlar 3 saat sürecektir.

Daha sonra şekeri koyun ve artık hep karıştırın. Şekerle beraber kaynattığınız sütü de ilave edin. Şeker iyice emilene kadar, yarım saat gibi karıştırmaya devam edin.

Altını kapattıktan sonra biraz bekletin ve henüz sıcakken servis tabaklarına koyun. Son olarak soğuyunca üzerini kuru üzüm, kuş üzümü, çiğ badem, Antep fıstığı, nar, ceviz, kuru incir ve kuru kayısıyla süsleyin.

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu