Türkiye Gündemi

Marmara Denizi’nde Kırmızı Alarm!

Marmara Denizi'nde yaşayan canlıların geleceği için ciddi tehlikelerin olduğuna dikkat çekildi.

Marmara Denizi’nde Kırmızı Alarm!

Marmara Denizi’nde yaşayan canlıların geleceği için ciddi tehlikelerin olduğuna dikkat çekildi. İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Cem Gazioğlu, özellikle denizin derinliklerindeki oksijen seviyesinin endişe verici düzeylere düştüğünü belirtti. Gazioğlu, Marmara Denizi’nin Karadeniz ve Akdeniz’den aldığı suyun sıcaklığının artmasıyla beraber ısındığını ve oksijen seviyelerinin düştüğünü vurguladı.

Oksijen Seviyeleri Düşüyor

Marmara Denizi’ndeki suyun ısınması ve oksijen seviyesinin düşmesinin yanı sıra kirlilik sorununun da canlı yaşamını tehdit ettiği belirtildi. Prof. Dr. Gazioğlu, Marmara Denizi’nde yapılan araştırmaların sonuçlarına göre son on yılda oksijen azlığına dair bir artış olduğunu ifade etti.

Özellikle denizin alt tabakalarında yaşanan oksijen azlığının canlı yaşamını olumsuz etkilediğine dikkat çeken Gazioğlu, bu durumun önümüzdeki yıllarda canlı kayıplarına neden olabileceğine işaret etti. Ancak, hala kritik seviyelere ulaşılmadığı ve alınacak tedbirlerle durumun düzeltilebileceği belirtildi.

Marmara Denizi'Nde Kırmızı Alarm!

Oksijen Sorunu Acil Çözüm Bekliyor

Marmara Denizi’nde yaşanan sorunlardan bir diğerinin de aşırı balıkçılık olduğu vurgulandı. Prof. Dr. Gazioğlu, balıkçılık stoklarının üzerindeki baskının ciddi bir sorun olduğunu ve balıkçılığın sürdürülebilirlik ilkesine göre planlanması gerektiğini ifade etti.

Marmara Denizi’ndeki canlı yaşamının devamı için alınması gereken tedbirlerin önemine değinen Gazioğlu, özellikle deniz suyunun arıtılması ve aşırı avcılığın önlenmesi gerektiğini belirtti. Ancak, hala endişe verici bir durum olmasa da tedbirlerin alınması gerektiğine vurgu yapıldı.

Marmara Denizi'Nde Kırmızı Alarm!

 

AA

Balıkesir’de Devasa Kalamar Yakalandı! Uçan Kalamar Yıllar Sonra Bir İlk

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu