Balıkesir Merhaba Blog YazılarıEtkinlikGündem

Mesafe İlişkilerinin Kurtarıcısı

 Uzağınızdaki sevdiklerinizle ortak film izleyebileceğiniz online film izleme programlarını sizler için derledik. Mesafe ilişkilerinin kurtarıcı platformlar sizlerle

 

Mesafe İlişkilerinin Kurtarıcısı

Çoğumuzun evde olduğu bu günlerde, sevdiklerimizle beraber film izleme keyfine ara vermemize gerek yok. Zoom, Teleparty, Scener gibi birçok uygulama, birlikte film, dizi, YouTube videosu gibi içerikleri senkronize bir şekilde izleyebilmemiz için tasarlanmıştır. Mesafe İlişkilerinin Kurtarıcısı platformlar sizlerle!

Netflix Party / Teleparty

Teleparty (eski adıyla Netflix Party); bir google chrome uzantısıdır. Şu ana kadar 10 milyonun üzerinde indirilmiştir. Bu uzantıyı chrome web store’dan yükleyerek çeşitli platformlardaki içerikleri sevdiklerinizle senkronize bir şekilde izleyebilirsiniz. Bunun için seçtiğiniz platforma girip izlemek istenen filmi veya diziyi başlatın. Ardından uzantılardan “teleparty”i seçerek “teleparty başlat” butonuna basın. En sonunda film keyfinizi doyasıya çıkarabilirsiniz!

Ayrıca link yollayarak davet ettiğiniz arkadaşlarınızla, size özel oluşan Teleparty odasında sohbet kutucuğu aracılığıyla filmi izlerken bir yandan sohbet etmek de mümkündür.

Mesafe İlişkilerinin Kurtarıcısı
Netflix Teleparty
Scener

Scener ise yine Teleparty benzeri bir uygulamadır. Fakat birkaç ekstra özelliği daha beraberinde getirmektedir. Scener’ı kullanarak özel, herkese açık veya ileri zamanlı izleme partileri düzenlemek mümkündür. Ayrıca bu partilere katılmasını istediğiniz kişileri, sadece bir link yollayarak kolayca davet edebilmektesiniz.

Teleparty’ye ek olarak Scener’da sadece sohbet kutucuğu yok, kamera ve mikrofon açarak da katılımcılar aralarında hem görüntülü hem de sesli olarak haberleşebilmektedir. Parti başlatmak veya başka birisinin partisine katılmak için e-posta adresiyle kolayca kaydolunması yeterli olmaktadır. Ayrıca sadece google chrome üzerinden hizmet vermektedir.

Mesafe İlişkilerinin Kurtarıcısı
Scener
MetaStream

MetaStream, şu an hala Beta sürümünde olan ve elinden her iş gelen bir alternatif olarak karşımıza çıkmaktadır. Chrome ve Firefox aracılığıyla indirilebilen uzantıyı açtıktan sonra Start Session butonuna basarak oturum başlatılabilmektedir. Oturum başladığı zaman, kullanıcıların önüne üç pencere açılmaktadır. Oturumdaki kullanıcılar listesi, sırada izlenecekler listesi ve konuşma kutucuğu. Kullanıcılar oturuma ekranda beliren link aracılığıyla davet edebilmektedir. Ayrıca başka kullanıcılar katıldıkça isimleri kullanıcılar sekmesinde görünmektedir. Katılımcılarla konuşma kutucuğu aracılığıyla sohbet ederken izlemek için sıraya farklı film, dizi ve videolar eklemek de mümkündür.

MetaStream’i diğer alternatiflerden ayıran özelliği, çok fazla platformu desteklemesi ve hatta girilen çoğu URL’yi oynatabilmesi: herhangi bir sitenin linkini yazdığınız zaman, uzantı sitedeki medyayı algılayarak onu oynatmaya başlamaktadır.

Mesafe İlişkilerinin Kurtarıcısı
Metastream
TwoSeven

TwoSeven alternatifi ise birçok platformu destekleyerek yayın akışı yapmaya izin vermektedir. E-posta adresiyle kaydolup uzantıyı indirerek alternatifi kullanmaya başlamak mümkündür. TwoSeven’ın şu an desteklediği platformlar, YouTube, Netflix, Amazon Prime, Hulu, Disney+, HBO, Apple TV, Vimeo ve çok daha fazlası…

Bu platformlara ek olarak kullanıcılar isterlerse açılan pencerenin üst kısmındaki Share Screen butonunu kullanarak ekranlarını paylaşabilmektedir. Ayrıca isterlerse Web butonundan istedikleri bir web sitesine geçiş yapabilmektedir. İsterlerse Personal butonunu kullanarak katılımcılardan birinin bilgisayarındaki içeriği sisteme yükleyerek hep beraber seyredebilmektedir.

Bu alternatifte de ekranın sağ tarafında açılan sohbet kutucuğundan diğer katılımcılarla sohbet etmek veya kamera ve mikrofon açarak görüntülü ve sesli haberleşmek kolaylıkla sağlanabilmektedir. Birçok platformu desteklemesine rağmen, bu alternatifin belki de diğerleri kadar tercih edilmemesinin sebebi ise saydığımız bazı özellikleri için Premium üyelik satın almayı zorunlu kılmasıdır.

Mesafe İlişkilerinin Kurtarıcısı
Twoseven

 

Daha fazlası için tıklayınız.

 

 

 

Bu haber www.gazetemerhaba.com'a aittir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu