Gündemİlçe Haberleri

Meteoroloji Önümüzdeki 2 Gün İçin Balıkesir’i Uyardı

Balıkesir Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü, Cuma ve Cumartesi günleri için şiddetli yağış uyarısında bulundu. Halk, olası olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Meteoroloji Önümüzdeki 2 Gün İçin Balıkesir’i Uyardı

Meteoroloji Onumuzdeki 2 Gun Icin Balikesiri Uyardi 2

3 İlçede Şiddetli Yağış Bekleniyor

Balıkesir’de Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü, yarın ve Cumartesi günü için şiddetli yağış uyarısında bulundu. Yapılan açıklamaya göre, yarın Edremit, Burhaniye ve Havran bölgelerinde sabah saatlerinden itibaren çok kuvvetli (51-75 kg/m²) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Balıkesir Merkez ve diğer ilçelerde ise öğle saatleri ve sonrasında kuvvetli (30-60 kg/m²) yağışlar görülebilir.

Meteoroloji Onumuzdeki 2 Gun Icin Balikesiri Uyardi

Meteorolojiden Uyarı

Uzmanlar, beklenen kuvvetli yağışların Cumartesi gece saatlerine kadar etkili olacağını tahmin ediyor. Bu durumun ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, ani rüzgâr ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara neden olabileceği belirtiliyor. Meteoroloji yetkilileri, vatandaşlara evlerini su baskınlarına karşı korumaları, şiddetli yağış sırasında mümkünse dışarı çıkmamaları, taşkın riski olan bölgelerden uzak durmaları ve ani sel tehlikesine karşı uyarılara kulak vermeleri konusunda uyarılarda bulundu.

Meteoroloji Onumuzdeki 2 Gun Icin Balikesiri Uyardi 3

Haber Merkezi

Yağmur Suyu Hasadı Nedir?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu