Köşe Yazıları

Millet İttifakı Balıkesir’de Kötü Sınav Verdi

Millet İttifakı Balıkesir’de Kötü Sınav Verdi

 

80’li yıllarda Fikri Sağlar ve Arif Sağ’ın konuşma yaptığı bir mitinge katılmıştım. Hani ‘bıyıkları yeni terlemiş’  derler ya, bende o yaşlardayım.

Tabi delikanlılık çağımız. Doğal olarak, Fikri Sağlar ve Arif Sağ’ın mitinginde, tamamen edepli ve demokratik cümlelerle slogan atmıştım.

İlgili Makaleler

Ne var ki, slogan atarken sol kolumu kaldırdığım için, kısa bir süre sonra 48 saat süren bir gözaltı süreci yaşamıştım. Kısaydı, ama hem taşlar soğuktu, hem de kasım ayında ıslak ıslak o soğuk taşlarda dişler takırdayarak oturmak berbattı.

***

Ee şimdi yazının başlığı ile bunun ne alakası var? Diye soracaksınız sanırım.

Var, hem de çok var. Susurluk Belediye Meclisinin aldığı ve hukuksuz olduğuna inandığım, tamamen Büyükşehir Meclis aritmetiğini değiştirmeye yönelik anti demokratik operasyon, soğuk taşlarda, ıslak otururcasına üşüttü beni.

Siyasetin kendi mecrasında olan manevraları elbette anlıyor ve hoş görüyoruz. Ama bu manevralar, temsil noktasında ki tercihleri demokratik olmayan yollarla değiştirme çabası, olunca, bunu hoş görmek  mümkün değil. Zira bunun adı düpedüz ‘DEMOKRASİ KATLİAMIDIR.’

Demokraside ideolojiler, halkın tercihine mazhar olmak, ülkeyi Anayasal haklar yolu ile yönetmek için bir propaganda aracı olmalıdır. Her siyasi parti de bu hakkını sandık kuruluna kadar kullanır. Ancak sandıktan çıkan sonuç, gerek iktidar, gerekse muhalefet için kutsaldır.

Susurluk Belediye Meclisinin İyi Parti’li ve CHP’li üyeleri, 15 Şubat tarihinde bu kutsallığı ihlal ederek, tarihe KARA LEKE olarak geçecek bir Demokrasi Katliamına imza attılar.

AK Parti’den seçilmiş Susurluk Belediye Meclisi üyesi İbrahim Dürmüş’ün, devamsızlık nedeni ile üyeliğini düşürdüler.

Üstelik Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney’in, kararı doğru bulmadığı için iade etmesine rağmen aldılar bu kararı. Kaldı ki, düşürülme gerekçesi olan devamsızlık koşulu da söz konusu değil.

 

Peki, neden alındı o karar?

 

Çünkü büyükşehir Belediye Meclisinde salt çoğunluk oluşturma amacı ile aritmetikte bir değişim hedefleniyor.

İşte bu kararın belki de en büyük ayıbı burada.

Seçmenin tercihini, meclis çoğunluğunu kullanarak, adeta ‘elitlerin diktasıyla’ değiştirmek. Bu bir demokrasi faciası değilse, nedir o zaman?

Bu karar imza atanlar, “olay hukuka yansıdı, Hukukun alacağı karar ne olursa saygılıyız” diyor.

Amenna. Peki, hukuk bu kararı bozar ve bu hukuksuzdur derse ne yapacaksınız?

Bu ayıpla seçmenin karşısına nasıl çıkacaksınız?

Seçmene, “sizin tercihinizi beğenmezsek bu manevralarla değiştiririz” mi diyeceksiniz?

Balıkesir’de ki Hem İyi Parti, hem de CHP örgütlerinin bu soruları iyice bir düşünmesi gerekiyor bence. Aksi halde bu kötü sınavı halka anlatmaları pek zor olsa gerek…

Kalın Sağlıcakla…

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu