Gündemİlçe Haberleri

Millet Kütüphanesi Açıldı

Millet Kütüphanesi Açıldı. İvrindi Belediyesi, yapımı tamamlanan Millet Kütüphanesi’nin açıldığını duyurdu.

 

Millet Kütüphanesi Açıldı

Millet Kutuphanesi Acildi

İlgili Makaleler

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphane ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ve İvrindi Belediyesi’nin ortak çalışmasıyla Millet Kütüphanesi İvrindi halkına kazandırıldı.

Millet Kutuphanesi Acildi 1

Millet Kütüphanesi Öğrencilerin rahat ders çalışabileceği, kitapseverlerin istedikleri kitabı okuyabileceği bir alan olacak. Ayrıca evinde bilgisayarı olmayan öğrenciler içinde kütüphanenin içiresine bilgisayar kurulumu da geçekleşti . Çocuklar bilgisayara ihtiyaç duydukları zaman kütüphanedeki bilgisayarları kullanabiliyor olacak.

&Quot;≪/P

İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz’de ilçe için önemli olan bu gelişmeyi sosyal medya hesabından duyurdu. Cengiz ‘’ Resmî açılışını ilerleyen süreçte gerçekleştireceğimiz Millet Kütüphanemiz kıymetli öğrencilerimiz başta olmak üzere ilçemize hayırlı olsun.’’dedi

 

Haber: Elif Şahin

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

gazetemerhaba.com

 

Hakkında

Balıkesir ilinin bir ilçesidir. Kelle peyniri ve loru ile ünlüdür.

Doğuda Savaştepe ilçesi, güneydoğuda Manisa, güneyde İzmir illeri, güneybatıda Burhaniye, batıda Havran, kuzeyde Balya ilçeleri, kuzeydoğuda da Merkez ilçe ile çevrilidir. İlçe toprakları genellikle dağlıktır. Batısında Kaz Dağı, güneybatısında Madra Dağı bulunmaktadır. Dağlardan kaynaklanan suları, Madra Çayı toplar. Yeşilköy’de baraj gölü bulunmakta olup Yeşilköy, Sarıca, Kocaeli, Soğanbükü topraklarında sulu tarım yapılmaktadır. Genellikle domates, biber vb. sebze üretilmektedir. Ayrıca Kınık göleti vardır. Bununla birlikte  Karaçepiş göleti vardı. Üstelik, Çarkaca göleti, Korucu belde göleti bulunmakta olup sulu tarım yapılmaktadır. Ardıç Tepe baraj inşaatı bitmiş olup bölge tarımı için önem teşkil etmektedir.

İvrindi’nin yerleşme tarihi M.Ö. 3000-4000 yıllarına kadar uzanmaktadır. Mysia bölgesi olarak bilinen bölge uzun süre Bergama Krallığı yönetiminde kalmıştır. Daha sonra Roma ve Bizans hakimiyetinde yaşayan bölge 1071 Malazgirt Zaferi’nden sonra büyük gruplar halinde Türk göçlerine sahne olmuştur. 1076 tarihinde Balıkesir ve çevresinin Kutalmışoğlu Süleyman Şah tarafından fethinden sonra Türk egemenliği başlamıştır. Uç Beyi olarak Karesi Beyliğinin ömrü çok kısa sürdü. 1345’te Osmanlı Beyliği’ne katılım gösterdi. 1923 yılında Osmanlı İmparatorluğu’nun yıkılmasından sonra Türkiye Cumhuriyeti’nin bir ilçesi haline geldi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu