Köşe Yazıları

Milletvekili Milletin Dilidir

Milletvekili Milletin Dilidir

 

Halkın oy verdiği, illerimizi temsil eden, içimizden olan, milletin vekilidir her bir milletvekili. Her ilden seçilen bir vekil Ankara’daki mecliste, hak ederek geldiği o koltuklarda bizleri temsil eder. Halkın seviyesine inip derdiyle ilgilemektedirler. Cumhurbaşkanımızı nasıl ki “cumhur” yani “halk” seçip başa getiriyorsa, cumhurbaşkanımız da o ülkenin başkanı olmuştur. Milletvekili de adı üstünde “milletin, Türk vatandaşının vekili, temsilcisi, sözcüsü, dili” vasfındadır. Ülkenin bakanı / başkanı / lideri cumhurbaşkanıyken, milletin vekili ve dili de milletvekilidir. Bizler sayesinde şu an görev yapmaktadır her bir milletvekilimiz. 81 ilden aday seçilen, bizlerin halkoylarıyla meclise girebilen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) salonunda bizlerin sorunlarını mikrofona aktaran, bizden ve içimizden biridir her ilin milletvekili.

 

İşini hileyle yapan, meclisteki o kırmızı renkli ceylan derisi koltuklarda oturmayı hak etmeyen, terör örgütlerini destekleyen bir siyasî partiyle çalışan, düzenbazlarla kol kola gezen, halkı sömüren, bir zamanlar kendi memleketindeki vatandaşının oylarıyla milletvekili olmuşken bir anda nereden geldiğini unutan, makam sevdasına düşen, vatandaşa selâm bile vermeyip herkese tepeden bakan, pazardaki esnafa dahi “Hayırlı işler!” demeden önlerinden hızla geçip giden, her yere özel korumalarıyla gittiği için şehit cenazelerindeki evlere taziyeye gitmeyi ihmal eden, ülkemize en ufak katkısı olmadan şişirme oylarla ve pohpohlamayla meclisimize sızan egolu milletvekillerimiz varsa içimizde hemen şu an milletvekilliğinden istifa etmelidirler. Milletvekillerimizin kanunda ‘dokunulmazlık hakkı’ olduğu için öyle elini kolunu sallayarak gizli kapaklı işlere imza atmaları asla kabullenilemez. Anayasamızın her maddesine ay yıldızlı bayrağın çatısı altında yaşayan vatandaşımız harfi harfine uyacaktır.

Bir de gerçekten az zamanda çok işler yaparak halkın sevgilisi olan kahraman milletvekillerimiz yaşar içimizde. Hemşeri ve akraba torpili yapmayan, kul hakkından korkan, geldiği yeri asla unutmayan, cömert, öz güveni tam, karakteri sağlam, vatan ve millet aşkına boyanan, bayrak sevgisiyle coşan, vefalı, insan sarrafı olup vatandaşın dilini anlayan, dürüst milletvekillerimiz var. Böyleleri de hepimizin şehrinde, kalbinde tatlı hatıralar bırakarak bu dünyaya sessizce veda ediyorlar. Risk almak, siyasî rakiplerle mücadele etmek, meclis koltuklarında sabahlayarak her açıkoturum ve panele katılmak, partisinden ziyade halkı için koşturmak, ciddi sorumluluklar almak, yapacağını söyleyerek söz verdiği işleri yerine getirmek uğruna çalışıp çırpınmak, işine ve toplum sorunlarına kendi ailesinden daha fazla zaman ayırmak bu meslek sahiplerimiz adına tam bir sabır işidir. MİLLETVEKİLİ; milletin vekilidir, dilidir, sözcüsüdür, kalbidir, derdidir, çözümüdür.

Kalbimizden geçerek, isteyerek, hür irademizle oy verdiğimiz bu güzel insanlara saygı duymak düşer bizlere. İşini hakkıyla yapan, meclis koltuklarında sabahlayan güzel yürekli milletvekillerimize sağlıklı bir ömür dilemek düşsün dilimize.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu